Titan LNG

 

Titan kiest voor Xperit als Solution Partner

Efficiency en procesoptimalisaties door Business Central

Titan LNG is een toonaangevende leverancier van LNG, LNG-totaaloplossingen en gerelateerde diensten aan eindgebruikers in maritieme en industriële sectoren. In het maritieme segment zijn zij gespecialiseerd in het leveren van flexibele LNG bunker oplossingen met trucks aan LNG aangedreven schepen. In juni 2019 heeft TItan LNG hun eerste bunkerponton, de FlexFueler 001, gedoopt. Doormiddel van de FlexFueler wordt ook het leveren van LNG via een schip mogelijk, wat zal leiden tot schaalvergroting en kortere levertijden.

Tevens maakt Titan LNG aardgas beschikbaar voor industriële klanten die stookolie, diesel of propaan gebruiken en niet aangesloten zijn op het gasnet. LNG wordt in vloeibare vorm naar de locatie gebracht en daar gasvormig gemaakt voor diverse toepassingen. Het doel van Titan LNG is om via deze duurzame en kosten-efficiënte energieoplossing de luchtkwaliteit te verbeteren en de verbranding van olieproducten terug te dringen. Op deze manier wil Titan LNG de wereld schoner, gezonder en veiliger maken.

Door de sterke groei die Titan LNG doormaakt, zijn zij op zoek gegaan naar een Solution Partner die hun kan begeleiden en adviseren in het verder opschalen van de processen. 

Titan kiest voor Xperit als Solution Partner

Microsoft Business Central livegang

Vanaf 5 maart 2019 is Titan LNG gestart met de ERP-oplossing Microsoft Business Central en 1 juli is Titan LNG live gegaan. Projectleider en Consultant Hendrik van Berkum van Xperit Solutions en Wietse de Heer, Finance Director, hebben in deze korte periode nauw en succesvol samengewerkt.

Wietse de Heer: “Omdat wij niet vanuit een eerder ERP-systeem kwamen, was het best ingewikkeld om vanuit het niets de processen op te zetten en te bedenken welke functionaliteiten we willen benutten. Daarnaast is in onze organisatie de implementatie voornamelijk gedreven vanuit de finance afdeling, terwijl ik denk dat het beter zou zijn om andere afdelingen er ook actief bij te betrekken. Helaas hadden we hier onvoldoende resources voor beschikbaar. We zullen de andere afdelingen langzamerhand bekend maken met het systeem, en trainen om het systeem te gebruiken”. Wietse gaat verder: “Xperit heeft zich tijdens het proces als een echte ‘hands-on’ partner gepresenteerd. Ze waren goed bereikbaar en oplossingsgericht. Ook maakten ze de zaken niet complexer dan nodig was. We merkten wel dat Xperit beperkte kennis had van de business waarin wij opereerden, maar leerden snel en zijn bereid mee te denken en mee te groeien”

Microsoft Business Central livegang

Doelen Titan LNG

  • ​​​​​​Standaardisatie en minder foutgevoeligheid bij facturatie
  • Meer mogelijkheden voor rapportage en data-analyse
  • Een juiste en betrouwbare voorraadadministratie
  • Vaste activa registratie en afschrijving

Hendrik van Berkum over de efficiency en optimalisaties door Business Central bij Titan: “Zodra het systeem helemaal geïntegreerd is in hun dagelijkse manier van werken hoop ik ook dat ze grotere volumes aan kunnen met dezelfde resources. Ook ga ik er vanuit dat zij sneller real time inzicht kunnen genereren van hun financiële situatie en resultaten. Tot slot is het van belang voor de continuïteit van de organisatie dat veel van de kennis die nu bij hun mensen zat, is ingebouwd in het systeem zodat taken makkelijk over te dragen zijn en de dagelijkse operaties ten alle tijden doorgang vinden”. Tot slot Wietse: “ Ik denk dat de livegang niet de afronding is van het project, maar dat het nu past echt begint”…

Doelen Titan LNG