Volledig geautomatiseerd

Euroselect is de export afdeling van de Koninklijke Jumbo Foodgroep B.V. Zij verzorgen de leveringen aan supermarkten en groothandels buiten Nederland. Met een centraal distributiecentrum hebben zij alle in- en uitgaande goederen geautomatiseerd. Hoe zij dit doen? Me behulp van Serial Shipping Container Code (SSCC).

hero pattern

SSCC Label functionaliteit voor Euroselect

Grote retailers plaatsen verspreid over het land grote distributiecentra om van daaruit hun winkels en klanten te bevoorraden. Verschillende van deze centra zijn volledig geautomatiseerd en leveranciers worden verplicht hun producten zodanig aan te leveren dat deze zonder menselijke tussenkomst ontvangen en opgeslagen kunnen worden. Om het geautomatiseerde proces mogelijk te maken is het van belang dat informatie over zendingen vooraf elektronisch wordt aangeleverd en dat identificatie van te verwerken producten kan plaatsvinden op basis van speciaal daarvoor samengestelde labels die op de verzendeenheden (pallets) zijn aangebracht.

De oplossing

Xperit klant Euroselect is al vele jaren gebruiker van Microsoft Dynamics software. Om te kunnen leveren aan het nieuwe duurzame en nagenoeg volledig geautomatiseerd distributiecentrum van één van hun klanten maakt Euroselect gebruik van de door Xperit ontwikkelde oplossing voor het afdrukken van de benodigde labels en het versturen van elektronische berichten. Bij het samenstellen van zendingen wordt iedere afzonderlijke pallet van een speciaal SSCC-label voorzien, waarbij per pallet wordt geregistreerd welke producten in welke aantallen op de pallet worden verpakt. Direct na de daadwerkelijke verzending van de producten wordt automatisch een elektronische pakbon gegenereerd met daarin alle relevante details over pallets en producten. Deze pakbon gaat vervolgens via EDI (Electronic Data Interchange) richting de klant als vooraanmelding van de zending die men gaat ontvangen. Bij ontvangst van de zending in het DC wordt het palletlabel gescand en vindt op basis daarvan automatisch de koppeling plaats met de eerder ontvangen EDI-pakbon. Op die manier is meteen bekend om welke producten en aantallen het gaat.

Euroselect - overview.jfif

Wat is een SSCC label?

SSCC is de afkorting voor “Serial Shipping Container Code”, de code die internationaal wordt erkend als unieke verzendcode voor pallets en containers. Deze code wordt op het SSCC-label afgedrukt in de vorm van scanbare barcode. Naast de SSCC-barcode kan het label een grote hoeveelheid additionele informatie bevatten, zowel in leesbare vorm als in de vorm van barcodes die op basis van internationale afspraken worden samengesteld. Voorbeelden van deze informatie zijn:
  • Artikelnummer
  • Aantal
  • Ordernummer (zowel van ontvanger als verzender)
  • GLN van de afleverlocatie
  • Batchnummer
  • Houdbaarheidsdatum
  • Gewicht

Meer weten?

Wil je weten wat Xperit voor jouw kan betekenen op het gebied van SSCC labels of andere aanvullende Business Central applicaties? Wij helpen je graag verder!
Lubbert van de Heuvel
Managing Director
lvdheuvel@xperit.nl
0342-701040
Wil jij slimmer, sneller en efficiënter werken?
Plan een afspraak

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op. Ik kom graag bij je langs om de organisatie beter te leren kennen.