Ambitie om te blijven groeien

Bloemen Ventilatie is een groothandel, gespecialiseerd in materialen voor ventilatie en rookgasafvoer. Met de migratie van Dynamics NAV naar Business Central is de organisatie klaar voor de toekomst. De ambitie om te groeien in handel, zonder grote groei van het personeelsbestand was een belangrijke reden voor het doorvoeren van een aantal optimalisaties.

hero pattern

Migreren van Microsoft NAV maar Business Central

Bloemen Ventilatie is een groothandel, gespecialiseerd in materialen voor ventilatie en rookgasafvoer. In 1978 begonnen als eenmanszaak is Harry Bloemen anno 2020 een volwaardige groothandel voor installateurs en aannemers met een bijzonder sterke positie met name in Oost-Nederland.

Ambitie om te groeien in de handel

Bloemen Ventilatie maakt al jaren gebruik van een sterk verouderde versie van Navision. In 2019 heeft Alexander Bloemen, directeur van Bloemen Ventilatie, het besluit genomen om te migreren naar de laatste versie van de Microsoft Dynamics software, Microsoft Business Central. De organisatie was toe aan een nieuwe stap, opfrissen en opwaarderen van de bedrijfssoftware was daarbij een wezenlijk onderdeel. De ambitie om te groeien in handel, zonder grote groei van het personeelsbestand was een belangrijke reden voor het doorvoeren van een aantal optimalisaties.

Elektronische data uitwisseling (EDI)

Bij de migratie naar Business Central is een aantal optimalisaties doorgevoerd. Een deel daarvan heeft te maken met communicatie binnen de keten waar Bloemen Ventilatie zich bevindt. Het betreft hier de elektronische uitwisseling van data met zowel klanten als leveranciers. Ook de aanlevering van data naar 2BA is verder geoptimaliseerd. Naast optimalisatie van de externe communicatie heeft Harry Bloemen ook de interne processen verbeterd door de implementatie van Document Capture voor het automatisch scannen en herkennen van de inkoopfacturen.

Overstappen naar de Cloud

Er is bij deze migratie ook direct de keuze gemaakt om afscheid te nemen van de eigen server en de stap naar de Cloud te maken. De combinatie van Business Central en het Windows Azure platform zorgen er voor dat Bloemen Ventilatie een toekomstbestendige oplossing heeft. "Wij hoeven ons de komende jaren geen zorgen te maken om onze software-omgeving en kunnen ons volledig richten op de verdere groei en ontwikkeling van ons bedrijf" geeft Alexander Bloemen aan.
Lubbert van de Heuvel
Managing Director
lvdheuvel@xperit.nl
0342-701040
Wil jij slimmer, sneller en efficiënter werken?
Plan een afspraak

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op. Ik kom graag bij je langs om de organisatie beter te leren kennen.