Kargro

 

In- en verkoop, opslag en transport van vrachtwagenkarkassen

Automatisering van bedrijfsprocessen

“Dit kunnen wij beter”

De grondleggers van de Kargro Groep werkten tot 1968 bij Ubo in Utrecht. Maar Terbrugge en Willemsen dachten allebei hetzelfde: “Dit kunnen wij beter”. Daarom legden ze in dat jaar de basis voor De Kargro Groep. Het bedrijf is inmiddels in heel Europa actief in de in- en verkoop en de opslag en het transport van vrachtwagen- en personenautokarkassen. Bijna een halve eeuw later heeft de onderneming nog steeds hetzelfde adagium. Waarschijnlijk groeit het bedrijf daardoor nog steeds.

Inmiddels is het bedrijf een internationale speler. Jaarlijks gaan er bijvoorbeeld ruim 400.000 banden over de toonbank. Dat vraagt om optimale bedrijfsprocessen. Jarenlang organiseerde de Kargro Groep die met Exact voor DOS. Medewerkster Lisette Vije vertelt erover. “Het draaide als een trein, maar Exact was erg verouderd. Bovendien wilden we meer mogelijkheden, zoals een managementrapportage.” De conclusie: tijd voor een nieuw ERP-pakket. Met andere woorden: dit kon beter. Na een inventarisatie van mogelijke leveranciers viel het oog van de Kargro Groep in 2009 op Xperit. Theo van den Brandhof, financieel directeur, vertelt over de keuze. “We hadden duidelijk een klik met Xperit. Het is een toegankelijk bedrijf, dat geen gebakken lucht verkoopt. De implementatie ging goed. Ze zijn dan misschien kleinschalig, er zijn ook korte lijnen. Tijdens de implementatie konden we altijd vragen stellen aan een team van Xperit. Dat was ideaal.”

Xperit implementeerde software waarmee de Kargro Groep allerlei nieuwe mogelijkheden heeft. Met behulp van Navision wordt bijvoorbeeld het aanmaken van de productie-orders georganiseerd. Van den Brandhof: “Xperit leverde zelfs een aantal maatwerkoplossingen. Xperit is voor ons een plezierige partner in de automatisering van bedrijfsprocessen.”

In- en verkoop, opslag en transport van vrachtwagenkarkassen