Zasco

 

Project op tijd en binnen budget

Eerste Microsoft Business Central livegang van Xperit een feit bij Zasco!

Een primeur voor Xperit Solutions is de livegang van Microsoft Business Central bij Zasco. Microsoft Business Central is de opvolger van Microsoft Dynamics NAV, het toonaangevende bedrijfssoftware pakket ter wereld.

Begin maart 2019 is Zasco gestart met de ERP-oplossing Microsoft Business Central. De livegang van de ERP-oplossing bij Zasco is niet alleen succesvol verlopen, maar ook binnen de gestelde tijd en het budget opgeleverd. Zasco en Xperit Solutions kijken zeer tevreden terug op deze implementatie. 

Het begon allemaal met een succesvol verlopen ERP-traject door Xperit bij een toonaangevende kerstpakketten- en relatiegeschenken leverancier waarbij de interne projectleider Corné Spruijtenburg toentertijd werkte en zeer tevreden was over de implementatie van Xperit. Dit leidde tot een samenwerking met Zasco, toen begin januari Corné de overstap maakte naar Zasco. Het is dus de tweede keer van Corné dat hij een ERP-implementatie meemaakt die uitgevoerd is door Xperit. Corné Spruijtenburg over deze implementatieperiode: “Mijn ervaring met Xperit en haar medewerkers was al zeer positief, dit werd bevestigd tijdens de gehele implementatieperiode en de livegang. Alles was goed voorbereid en gecommuniceerd, we wisten dus wat ons te wachten stond. Zelfs tijdens de livegang kwamen we nog punten tegen waar we van te voren niet aan hadden gedacht, echter dit werd meteen ingericht en geïmplementeerd”. 

 

Project op tijd en binnen budget

Gebruiksvriendelijke ERP-oplossing

Xperit Solutions biedt Zasco een zeer gebruiksvriendelijke ERP-oplossing op basis van Microsoft Business Central wat hun een gecentraliseerde omgeving geeft als basis voor integrale informatievoorziening. Hierdoor kan de onderneming onderbouwd en adequaat opereren en reageren op hun internationale markt. Met de totaaloplossing verhoogt Zasco de productiviteit en efficiency van de medewerkers en beschikt de onderneming over een geïntegreerd automatiseringssysteem, dat alle processen ondersteunt. Belangrijke functionaliteiten voor Zasco bij de invoering van een nieuw systeem zijn financieel, in- en verkoop en actuele voorraadpositie. 

Gebruiksvriendelijke ERP-oplossing

Livegang

Petra van Boordt (Projectleider) van Xperit Solutions heeft Zasco gedurende het hele traject van de implementatie en livegang begeleid en ondersteund en zij hielden alles ook nauwlettend in de gaten. 'De livegang van Zasco is een belangrijke eerste stap in het project dat is gericht op het creëren van één kernsysteem voor ERP. Dit systeem gaat ons futureproof maken en onze verwachte groei ondersteunen”, zegt Corné Spruijtenburg, backoffice medewerker van Zasco.

Ronald Evers, Sales Consultant Xperit Solutions, vult Corné aan: “Onze ERP-oplossing Microsoft Business Central is een stabiele standaard applicatie en biedt vele functionaliteiten welke leiden tot een efficiëntere bedrijfsvoering en kostenbesparingen. Met de klant bepalen wij vooraf het budget en de implementatietijd. Deze afspraken komen wij daadwerkelijk na en dat is uniek binnen handelsomgevingen als het om een ERP implementatie gaat.’’

Livegang

Over Zasco

Zasco is opgericht in 1993 en richt zich als groothandel op de distributie en verkoop van landbouwproducten zoals groentezaden, veldgewassen, landbouwchemicaliën en meststoffen. Ondersteund door meer dan 25 jaar ervaring op de markt heeft Zasco een breed netwerk van leveranciers en is het in staat om volledige oplossingen te leveren aan distributeurs in de agrarische sector.
 

Over Zasco