• 21-04-2020
  • door Martin van der Eijk
  • | Blog

Wel of niet mijn ERP-software upgraden of vernieuwen? 

Wel of niet mijn ERP-software upgraden of vernieuwen? 

Het zijn onzekere tijden, wat gaat de economische impact van de coronacrisis zijn op onze business? Bedrijven gaan nadenken over kostenbeheersing en bepaalde investeringen worden uitgesteld. Toch zijn er redenen te bedenken om juist nu kritisch te kijken naar uw bedrijfsprocessen en het optimaliseren daarvan. U wilt namelijk niet alleen de crisis overleven, u wilt ook over 5-10 jaar nog bestaan. Een toekomstbestendig ERP-platform is daarbij van grote waarde.

Analyseren van de huidige bedrijfsprocessen

In sommige branches is het effect van de coronacrisis groter. Dat het behoud van personeel en omzet prioriteit heeft is logisch. Toch zijn er voldoende bedrijven die juist nu kansen zien en nadenken over de toekomst. Mogelijk is er op sommigen afdelingen meer ruimte gekomen om de huidige bedrijfsprocessen eens flink onder de loep te nemen. Voldoet onze bedrijfssoftware nog wel en welke processen vragen om verbetering? In deze onzekere periode is er nog meer dan anders behoefte aan betrouwbare en realtime informatie.

Digitale transformatie

Het kan zijn dat u al was begonnen met ERP-software upgraden. Of waren de plannen er al een tijdje, maar vooruitgeschoven door de drukte van alle dag. Maak juist nu optimaal gebruik van de cloudoplossingen die er zijn. Dit maakt het thuiswerken eenvoudiger en het gebruik is overal mogelijk. Wordt u beperkt in uw digitalisering door uw huidige oplossingen?
Stel een team samen, doe onderzoek en ga na waar verbeteringen te behalen zijn en gebruik deze informatie voor een business case.

Oriënteer en denk toekomstgericht

Niet iedere vernieuwing vraagt om een grote investering. Wellicht volstaat een add-on of het implementeren van bijvoorbeeld een Business Intelligence-oplossing. Als het gaat om ERP-software is Business Central van Microsoft de toekomst van de ERP-oplossingen voor het MKB. Cloud als basis is nog maar het begin. Implementatietijden zijn veel korter en geen hoge licentiekosten vooraf. Geen handmatige ERP-software upgrades meer, Business Central plant 2x per jaar automatisch een update. Zo blijft u altijd up-to-date.

Microsoft heeft als doel om medewerkers goed te laten samen werken door één werkomgeving te creëren en hogere productiviteit te realiseren. Microsoft Dynamics 365 Business Central, zoals de ERP-software officieel heet, sluit naadloos aan met andere Microsoft producten als Office 365 (Outlook/Word/Excel), Teams, Power BI en Automate (Flow). Door dit efficiënter in te richten bespaart u tijd en geld.

Begin klein en breid stap voor stap uit

Start met de financiële administratie, inkoop, verkoop en voorraadbeheer. Als deze basis eenmaal staat breid dan verder uit met bijvoorbeeld CRM, productspecificaties, webshop of kwaliteitsmanagement.
Is dat nog niet voldoende? Microsoft en het partnernetwerk bieden apps aan voor vrijwel elke branche. Xperit heeft speciaal voor de groothandels en productiebedrijven X/Suite ontwikkeld. Een verzameling van extra functionaliteiten binnen Business Central specifiek voor deze branches. Deze functionaliteiten zijn gebaseerd op concrete klantvragen enerzijds en ervaringen opgedaan bij een groot aantal ERP-implementaties bij handels- en productiebedrijven anderzijds. Er zijn daardoor minder aanpassingen in de standaard software nodig om aan de specifieke behoeften te kunnen voldoen. Dit vermindert de additionele kosten voor maatwerk. 
Informeer naar de mogelijkheden en stel een voorkeurslijst samen. Maak een plan, begin klein, denk in fases en breid uit wanneer uw bedrijf er klaar voor is. 

Xperit, team van branche- en ERP-specialisten

Groothandels en productiebedrijven helpen om grip te krijgen op hun kritische bedrijfsprocessen. Dat is onze ambitieuze missie.  Wij implementeren niet alleen, wij denken mee over optimalisatie in software én processen en zijn sterk in operationele nazorg. Zo maken we uw bedrijfsgegevens inzichtelijk. Wij ondersteunen ruim 100 tevreden klanten. Wij weten wat er speelt in de markt en met onze branche- en ERP-kennis helpen wij u graag verder. Op afstand werken doen wij al jaren en de technologie is sterk verbeterd. Op die manier voldoen wij aan de Corona-richtlijnen. Toch liever een consultant bij u op locatie? Wij staan open voor overleg, wanneer u de RIVM-richtlijnen hanteert.