• 03-02-2020
  • | Nieuws

Verweij Houttechniek en Xperit Solutions sluiten overeenkomst voor de implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central

Verweij Houttechniek en Xperit Solutions sluiten overeenkomst voor de implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central

Verweij Houttechniek is dé slimme systeempartner voor de zakelijke markt als het om duurzame ramen, deuren, (intrek)kozijnen en prefab producten gaat. Dit doen zij vanuit twee vestigingen, het hoofdkantoor in Woerden met haar hypermoderne machinepark en fabriek en het kantoor in Drachten. 

Om de verdere groei luister bij te zetten en een grote efficiëntieslag te kunnen maken, hebben zij gezocht naar een Solution Partner die hun hierin kan begeleiden en adviseren. Na een eerste verkenningsronde kwam Xperit Solutions naar voren, die het beste paste bij hun bedrijfscultuur en die voor Verweij Houttechniek het juiste gereedschap meebracht om de hierboven staande doelstelling te kunnen halen. Leonard Verweij, directielid, zegt hierover: “voor onze fabriek gaf ik onszelf het cijfer 9, maar onze automatisering kwam niet hoger uit dan een 4. We zochten naar een organisatie die ons kon helpen om van die 4 minimaal een 8 te maken en het liefst nog hoger. In Xperit Solutions zien wij de organisatie die dit voor ons kan uitvoeren op een manier die ons zeer aanspreekt”. 

Toepasbaarheidsonderzoek

Na afloop van een intensief voortraject dat heeft geresulteerd in een Blauwdruk, heeft Xperit Solutions op verzoek van Verweij in september, oktober en november 2019 een diepgaand toepasbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Opdracht hierbij was om in Microsoft Dynamics365 Business Central zo gedetailleerd als mogelijk de processen van Verweij in kaart te brengen en zo te tonen hoe standaard Microsoft Business Central (BC) hiervoor ondersteuning biedt. In die gevallen dat de standaard functionaliteit van BC niet volledig aansluit op een eis en/of wens van Verweij, diende hiervoor een oplossing te worden geboden variërend van het aanpassen van het Verweij-proces, het toepassen van het gebruik van Apps (zoals Document Output van Continia) of tot het ontwikkelen van Extensies voor extra functionaliteit binnen Business Central.

Hoger niveau

Al snel na het toepasbaarheidsonderzoek kwam men bij Verweij Houttechniek tot de conclusie dat Microsoft Business Central het systeem zou zijn dat de automatisering binnen de fabriek en al haar andere afdelingen en voor de vestiging in Drachten naar een veel hoger level kan brengen.
2020 staat bij Verweij in het teken van de implementatie van Microsoft Business Central. De aanpak, begeleiding en planning door Xperit Solutions zorgen er ook voor dat men voor deze implementatie ruim de tijd kan nemen, zodat de druk enigszins beperkt blijft voor de interne organisatie.

Proces in kleine stappen

Ronald Evers, Sales Consultant bij Xperit, en commercieel verantwoordelijk voor het hele traject met Verweij Houttechniek zegt hierover: “Doordat men bij Verweij niet gewend was aan zo’n grote operatie op het gebied van automatisering van hun bedrijfsvoering hebben we er gezamenlijk voor gekozen om het stapje voor stapje te doen. Te beginnen met een Blauwdruk, daarna het toepasbaarheidsonderzoek om uiteindelijk te gaan implementeren om zoveel mogelijk stakeholders binnen Verweij Houttechniek enthousiast te krijgen over Microsoft Business Central en de vele voordelen die het hun uiteindelijk gaat brengen”. Ik ben ook zeer verheugd dat de Consultants van Xperit die deze klus hebben geklaard en gaan klaren zelf ook zeer enthousiast zijn over de mogelijkheden en uitdagingen die bij Verweij Houttechniek liggen”.

Verweij Houttechniek kiest voor Microsoft Dynamics 365 Business Central ERP van Xperit Solutions. Maarten Bijl, Ronald Evers en Maarten Verweij zijn zeer verheugd over de samenwerking met elkaar.