• 13-01-2022
  • door Xperit
  • | Artikel

Veiligheid ERP-data - Microsoft vergroot cybersecurity investeringen

Veiligheid ERP-data - Microsoft vergroot cybersecurity investeringen

De rol van IT is belangrijker dan ooit in de snel veranderende wereld van vandaag. Organisaties investeren in digitale transformatie, in het moderniseren van hun bedrijfsprocessen en om uit te groeien tot klantgerichte organisaties. Aan de andere kant zien we ook de toenemende gevaren rond cybersecurity. Grote wereldwijde IT-bedrijven hebben hierin een enorme verantwoordelijkheid ten opzichte van hun huidige en toekomstige klanten. Kansen voor cloud-oplossingen om hun toegevoegde waarde te bewijzen, zeker als het ook gaat om het beveiligen van ERP-data.

Cybersecurity – kwestie van nationale veiligheid

De Amerikaanse president Joe Biden heeft technologie bedrijven en financiële instellingen gevraagd meer te doen op het gebied van cybersecurity. "Het is een kwestie van nationale veiligheid", zei een hoge regeringsfunctionaris. Biden sprak onlangs met de topmanagers van onder meer Apple, Alphabet, Amazon en Microsoft. Biden zei in zijn openingstoespraak voor de groep: "Ik heb jullie hier vandaag allemaal uitgenodigd omdat jullie de macht, de capaciteit en de verantwoordelijkheid hebben om, geloof ik, de lat op het gebied van cybersecurity hoger te leggen."

$20 miljard voor de komende 5 jaar een verviervoudiging

Microsoft heeft onlangs besloten om haar investeringen in cybersecurity sterk te verhogen. Het bedrijf publiceerde plannen om voor dit belangrijke thema in de komende vijf jaar $20 miljard (ongeveer€17 miljard) uit te geven. Dat is vier keer de omvang van de investering die de onderneming eerder had gepland. "Microsoft zal de komende 5 jaar $20 miljard investeren om onze security-oplossingen verder te verbeteren. Daarnaast investeren wij $150 miljoen om Amerikaanse overheidsinstanties te helpen de beveiliging te upgraden en ons partner netwerk voor cybersecurity trainingen verder uit te breiden", aldus Satya Nadella, CEO van Microsoft.

Cybersecurity sterk groeiende business

Cybersecurity is voor Microsoft een sterk groeiende business die momenteel al meer dan $10 miljard aan jaarlijkse inkomsten genereert.
Bent u een Microsoft klant? Dan is deze aankondiging goed nieuws voor uw organisatie. U kunt immers rekenen op Microsoft als een enthousiaste en gemotiveerde organisatie met een focus op het ontwerpen, bouwen, implementeren en ondersteunen van veilige applicaties. Inclusief alle oplossingen die onder het merk Dynamics 365 zijn gegroepeerd. 
Als u nog geen Microsoft-klant bent en zorgen maakt over de beveiliging van uw huidige oplossingen en organisatie, dan is het zeker een overweging waard te kiezen voor een implementatie van een cloudgebaseerde Microsoft Dynamics 365-oplossing zoals Business Central ERP.