• 24-02-2022
  • door Xperit
  • | Nieuws

Topjaar voor Dynamics 365 Business Central

Topjaar voor Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 Business Central, Microsofts ERP-oplossing voor het MKB kende in 2021 echt een topjaar. Het het aantal organisaties dat deze moderne oplossing gebruikt groeide naar ruim 22.000,  een verdubbeling t.o.v. het jaar er voor. Daarnaast meldde Microsoft ook grote vooruitgang in de beschikbaarheid van de oplossing wereldwijd en in de beschikbaarheid van gecertificeerde extensies.

Uitgebreid ERP aanbod

Tegenwoordig kunnen organisaties die op zoek zijn naar een nieuwe ERP-oplossing uit een uitgebreid aanbod kiezen. Dat maakt het selectieproces er niet altijd eenvoudiger op. De aanschaf van een ERP is voor meerdere jaren en waar kies je dan voor? De markten zijn steeds competatiever geworden en er worden meer eisen en wensen gesteld aan de digitalisering van de processen. Een verkeerde keuze kost niet alleen veel geld, maar zorgt ook voor stilstand in de ontwikkeling en groei van de organisatie. Een toekomstgericht ERP is dus meer dan wenselijk.

Gerealiseerde groei

Een terugblik op dit bijzondere jaar met de meest opvallende aspecten belicht:

  • Microsoft rapporteerde een spectaculaire groei van 100 % als het gaat om het aantal Business Central klanten. Van 11.000 aan het begin van het jaar tot meer dan 22.000 aan het einde van het jaar.
  • Het groei potentieel van softwaresystemen is mede afhankelijk van de beschikbaarheid.  Business Central is nu beschikbaar in 69 gelokaliseerde versies over de hele wereld. En dat is een stijging van liefst 40 procent ten opzichte van het begin van 2021. 
  • Business Central is een generieke ERP-oplossing die geschikt wordt gemaakt voor klanten door het toevoegen van branchespecifieke partner oplossingen. Deze oplossingen worden extensies of apps genoemd. In 2021 groeide het aantal gecertificeerde extensies in AppSource met 32 procent tot ruim 1.850.
  • Business Central wordt exclusief verkocht en geïmplementeerd door gespecialiseerde Microsoft partners. In 2021 groeide het aantal actieve partners met maar liefst 65 procent tot ruim 3.500.
  • Microsoft is in 2021  een project gestart om Business Central implementaties zowel sneller, eenvoudiger als goedkoper te maken. En dat is zeker een variabele die de reeds ingezette groei verder kan versnellen!

Ambitie Microsoft

Een andere belangrijke mijlpaal in 2021 was Microsoft’s publicatie van haar gedurfde ambities. Ze verklaarde dat het Business Central tot de beste en de meest veilige ERP-oplossing ter wereld voor het MKB wil maken, zowel naadloos al betoverend.

De zakenwereld van vandaag is steeds afhankelijker van de juiste data, geleverd door moderne, innovatieve en gebruiksvriendelijke ERP-oplossingen. Organisaties die verouderde systemen op basis van traditionele bedrijfsprocessen blijven inzetten lopen een toenemend risico op schade. Zowel in financieel opzicht als in termen van klanttevredenheid. Een leverancier met een dergelijke ambitie is zeker van plan te blijven investeren in hun producten, een belangrijke afweging in de selectiekeuze.

Mocht u overwegen om de huidige ERP-omgeving te moderniseren is het absoluut de moeite waard Microsoft Dynamics 365 Business Central aan de shortlist toe te voegen.