• 07-12-2018
  • door Xperit
  • | Nieuws

Ook The Impulse Factory succesvol live met de ERP-oplossing Microsoft Dynamics NAV

Ook The Impulse Factory succesvol live met de ERP-oplossing Microsoft Dynamics NAV

Xperit Solutions levert alweer binnen gestelde tijd en budget de ERP implementatie op.

Eind september is The Impulse Factory gestart met de ERP-oplossing Microsoft Dynamics NAV. De live-gang van de ERP-oplossing bij The Impulse Factory is niet alleen succesvol verlopen, maar ook binnen de gestelde tijd en het budget opgeleverd. The Impulse Factory en Xperit kijken tevreden terug op deze implementatie.

The Impulse Factory vindt het belangrijk “met een partner te werken die de business kent en haar taal spreekt” en koos daarom voor Xperit als IT-partner. Xperit biedt The Impulse Factory een zeer gebruiksvriendelijke ERP-oplossing op basis van Microsoft Dynamics NAV wat hun een gecentraliseerde omgeving geeft als basis voor integrale informatievoorziening. Hierdoor kan de onderneming onderbouwd en adequaat opereren en reageren.

Met de totaaloplossing verhoogt The Impulse Factory de productiviteit en efficiency van de medewerkers en beschikt de onderneming over een geïntegreerd automatiseringssysteem, dat alle processen ondersteunt. Belangrijke functionaliteiten voor The Impulse Factory bij de invoering van een nieuw systeem zijn financieel, in- en verkoop, actuele voorraadpositie, Document Capture en Electronic Data Interchange. 

Live-gang

Op 20 september jl. ging de nieuwe ERP-oplossing voor The Impulse Factory live. Dat niet alleen, ook het systeem voor Document Capture en EDI was geheel nieuw en werd die dag in gebruik genomen. Een spannende dag dus.

Petra van Boordt (Projectleider) en Renco Lubbers (Consultant) van Xperit Solutions hebben The Impulse Factory gedurende het hele traject bij de implementatie en live-gang begeleid en ondersteund en zij hielden alles nauwlettend in de gaten. 'De livegang van The Impulse Factory is een belangrijke eerste stap in het project dat is gericht op het creëren van één kernsysteem voor ERP, dat ons de komende jaren futureproof maakt en gaat ondersteunen', zegt Milou Rommers, administratief/commercieel medewerkster van The Impulse Factory.

Ronald Evers, Sales Consultant Xperit Solutions, vult Milou aan: “Onze ERP-oplossing Microsoft Dynamics NAV is een stabiele standaard applicatie en biedt vele functionaliteiten welke leiden tot een efficiëntere bedrijfsvoering en kostenbesparingen. Met de klant bepalen wij vooraf het budget en de implementatietijd. Deze afspraken komen wij daadwerkelijk na en dat is uniek binnen groothandel omgevingen als het om een ERP implementatie gaat.’’

Dankzij een goede voorbereiding van de livegang verliep de in gebruik name zonder noemenswaardige problemen. De implementatie van een ERP-systeem heeft een grote impact op organisaties en Xperit pakt een dergelijke implementatie dan ook professioneel aan. Het professionalisme kenmerkt zich met name door het inzien van het belang van gebruikersacceptatietesten in de implementatiefase en de nauwe samenwerking tussen de Consultants van Xperit en de medewerkers van The Impulse Factory. Door het neerzetten van een gedegen teststrategie, het begeleiden van gestructureerde gebruikerstesten en het managen van de bevonden issues maakt Xperit de kwaliteit van de nieuwe software inzichtelijk. Daarbij speelt ook de implementatiemethodiek van Xperit een rol. Xperit heeft speciaal voor groothandels extra branche specifieke functionaliteit (X/Suite) ontwikkeld met als gevolg dat het systeem snel, nauwkeurig en tegen een lage investering geïmplementeerd kan worden. Deze implementatiemethodiek is gebaseerd op de Sure Step-methodiek van Microsoft; een methode met templates en hulpmiddelen voor een betrouwbare implementatie.

Over The Impulse Factory
The Impulse Factory is een innovatieve leverancier van een breed assortiment hartige snacks. Ontwikkeld voor en door winkelketens en supermarktorganisaties in de Benelux. Het assortiment bestaat uit ruim 400 artikelen en breidt zich jaarlijks verder uit. Zij zijn altijd in de weer met snacks, vandaar: snacks on the move. Ze spelen graag op uw wensen en ideeën in! The Impulse Factory is gevestigd in Breda.

Over Xperit Solutions
Xperit Solutions wilt samen met u op zoek naar de mogelijkheden om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Gebruikmakend van 'best practices'​.  Niet discussiëren over bits en bytes, maar ideeën uitwisselen over de toepassing van software als succesfactor voor uw bedrijf. Als ondernemers onder elkaar. Daarbij bent u voor Xperit weer een bron van inspiratie. Uw ambities, uw specifieke business, uw plannen fascineren ons. Handels- en productiebedrijven zijn doelmarkten waar Xperit haar focus op richt. Dat doen zij met een standaard Microsoft Dynamics NAV oplossing, aangevuld met hun eigen X/Suite. De X/Suite is een door Xperit Products ontwikkelde en volledig met Microsoft Dynamics NAV geïntegreerde set van extra functionaliteiten. Naast Dynamics NAV en de X/Suite gebruikt Xperit ook branche specifieke Add-Ons.

Voor meer informatie of vragen over ERP implementaties, herimplementaties en upgrades kunt u altijd contact opnemen met Ronald Evers, Sales Consultant bij Xperit Solutions via revers@xperit.nl of +31 6 52 30 53 09.