• 05-07-2021
  • door Xperit
  • | Nieuws

Microsoft Dynamics 365 ERP-leider volgens Nucleus Research

Microsoft Dynamics 365 ERP-leider volgens Nucleus Research

Dat we met Microsoft Dynamics 365 Business Central een sterk merk in huis hebben dat wisten we al. Dat onderzoeksbureau Nucleus Research, welke de hele markt voor ERP-aanbieders onderzoekt, dit bevestigt is natuurlijk fantastisch. Zij hebben Microsoft uitgeroepen tot leider in de 2021-editie van Nucleus Research's jaarlijkse ERP-technologie Value Matrix. Alle leveranciers worden uitgebreid gemeten en beoordeeld op de aspecten functionaliteit en bruikbaarheid. Vervolgens worden ze in vier categorieën onderverdeeld. Met haar complete Dynamics 365 ERP-aanbod had Microsoft uiteindelijk de beste scores van alle deelnemende leveranciers en mag zich ERP-leider noemen.

Nucleus rapport mogelijke input voor de shortlist

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe ERP-oplossing is er een overvloed aan keuzes. Waar te beginnen? Het is vrijwel onmogelijk alle opties aan uw longlist toe te voegen. Dit Nucleus Research rapport zou uw organisatie al veel input kunnen leveren.

Algemeen beeld ERP-markt

Dit is het algemene markt overzicht dat de Nucleus-onderzoekers dit jaar verstrekken:

"Ondanks de verstoring die de pandemie van vorig jaar veroorzaakte, zagen we een toegenomen vraag naar ERP-oplossingen in alle branches, vooral bij middelgrote bedrijven. Nu werknemers overschakelen naar thuiswerken en hybride opstellingen, wegen de pijnen van on-premises oplossingen, onsamenhangende systemen en handmatige processen voor veel bedrijven ruimschoots op tegen de kosten van een ERP-cloud migratie. ERP-leveranciers bewegen zich richting een Platform-as-a-Service-leveringsmodel. Daarbij kunnen klanten hun eigen applicaties bouwen bovenop een micro-services laag voor kern functionaliteiten, waaronder analyses, chatbots, gegevensbeheer en API-beheertools. Artificial Intelligence en IoT mogelijkheden zijn op dit moment focus gebieden. Leveranciers concurreren op de uitbreidbaarheid van hun platforms via no-code aanpassingen en applicatie ontwikkeling."

Volgens Nucleus Research heeft Microsoft twee unieke ERP-aanbiedingen met  Dynamics 365 Business Central en Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management.

Nucleus over Microsoft Dynamics 365

"Microsoft maakt gebruik van een klantfeedback model waarmee de leverancier zijn klantgerichte aanpak kan voortzetten via community kanalen en gebruikersstudies. Updates gedurende het hele jaar zijn gericht op verbeteringen aan kernfunctionaliteiten en IT-compatibiliteit. De vereenvoudiging van dimensie bewerking voor taken zoals grootboekposten is gestart als reactie op eerdere problemen bij het corrigeren van fouten die door gebruikers zijn ingevoerd. Thuiswerkers profiteerden het meest, omdat de update een snelle verbetering mogelijk maakte zonder dat IT-personeel nodig was. Microsoft zette zijn inspanningen voor een gebruiksvriendelijke aanpak voort door gepersonaliseerde app-integratie mogelijk te maken via verbeterde VS-code. Ook biedt Microsoft voor ISV's telemetrie van de levenscyclus van extensies als onderdeel van het proces voor het indienen van apps op het AppSource-platform."

Conclusie

De ongeëvenaarde R&D investeringen van Microsoft, de continue updates om de kernfunctionaliteit te verbeteren, de flexibele uitbreidbaarheid met apps, de snelle en betaalbare cloud implementaties en het eenvoudige aanpassingsvermogen op basis van de NoCode-aanpak, chatbots en innovatieve functies zoals Artificial Intelligence en IoT maken Dynamics 365 Business Central de perfecte oplossing voor middelgrote bedrijven, die vandaag al toekomstbestendig willen zijn.

Bovendien hebben Dynamics 365 klanten met het Microsoft partner ecosysteem en met AppSource toegang tot een uniek aanbod in de gehele bedrijfs- en technologie-stack. Het is daarom zeker de moeite waard om voor Microsoft Dynamics 365 Business Central op uw shortlist te zetten.

Bron: Nucleus Research - ERP technology Value Matrix 2021