• 23-09-2021
  • door Xperit
  • | Nieuws

Microsoft: cloud omzet stijgt en Dynamics 365-groei versnelt  

Microsoft: cloud omzet stijgt en Dynamics 365-groei versnelt  

Microsoft Corp. maakte onlangs de financiele resultaten bekend voor het kwartaal eindigend op 30 juni 2021 met een omzet van $46,2 miljard (een stijging van 21% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar), bedrijfsopbrengsten van $19,1 miljard (een stijging van 42%) en een winst per aandeel van $2,17 (een stijging van 49%). De netto-inkomsten stegen met 47% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar en bedroegen $16,5 miljard.

Sterk Q4-2021

"Toen we het boekjaar afsloten, leverden onze verkoopteams en partners een sterk kwartaal af met een top- en bottom-line groei van meer dan 20%, benadrukt door een groei van commerciële boekingen van 30% jaar over jaar", aldus Amy Hood, executive vice president en chief financial officer van Microsoft. "Onze commerciële cloud omzet groeide jaar over jaar met 36% tot $ 19,5 miljard."

Boost van IT-investeringen

Microsoft en haar partner kanaal profiteren enorm van de boost van IT-investeringen die mede als gevolg van COVID-19 is ontstaan. De omzet van de moderne en innovatieve Dynamics 365 -oplossingen en clouddiensten steeg met 33% (tegenover 26% in het laatste kwartaal). En dat werd  vooral veroorzaakt door de Dynamics 365 cloud omzet groei van 49% (was 45%).

Opmerkelijk feit: de omzetgroei van Dynamics 365 is meer dan drie keer (!) sneller dan de  gemiddelde marktgroei voor ERP- en CRM-oplossingen.

"We innoveren in de hele technologie stack om organisaties te helpen nieuwe niveaus van technologie-intensiteit in hun hele bedrijf te stimuleren", aldus Satya Nadella, voorzitter en chief executive officer van Microsoft. "Onze resultaten laten zien dat wanneer we goed uitvoeren en op gedifferentieerde manieren voldoen aan de behoeften van klanten in grote en groeiende markten, we groei genereren. Een zoals we die hebben gezien in onze commerciële cloud. En in nieuwe franchises die we hebben gebouwd, waaronder gaming, security en LinkedIn, die de afgelopen drie jaar allemaal de $ 10 miljard mijlpaal aan jaarlijkse inkomsten hebben overtroffen."

Innovatie Microsoft

De missie van Microsoft is om elke persoon en elke organisatie op de planeet in staat te stellen meer te bereiken. Deze voortdurende sterke financiële resultaten stellen Microsoft in staat om haar investeringen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en innovatie voort te zetten. Onderdeel van deze innovatie is de acquisitie van nieuwe technologische oplossingen en  veelbelovende start-ups. Een voorbeeld hiervan is de recente overname van learning marktplaats TakeLessons. Dit bedrijf helpt mensen zich te ontwikkelen door middel van online en offline cursussen. Dit is al de zesde overname op rij van Microsoft in 2021.

Kortom, deze sterke financiële resultaten zijn goed nieuws voor alle huidige en toekomstige  Microsoft Dynamics 365-klanten.