• 27-08-2020
  • door Martin van der Eijk
  • | Blog

Het belang van een goede analyse op uw ERP-data

Het belang van een goede analyse op uw ERP-data

Veel bedrijven hebben, vanwege corona, maatregelen getroffen op de werkvloer en het thuiswerken is nog steeds bij velen (gedeeltelijk) aan de orde. De economie herstelt langzaam, maar veel bedrijven ondervinden nog steeds veranderingen die er voor corona niet waren. Juist nu wilt u goed kunnen sturen op betrouwbare informatie.

Strategische keuzes op basis van (ERP-)data

In uw ERP-systeem zit veel data opgeslagen. Vaak is het ERP ook gekoppeld aan andere bedrijfsapplicaties. U heeft binnen uw organisatie enorm veel bronnen van informatie als het gaat over financiën, voorraden, productie, leveringen en logistiek. De kern is vaak uw ERP.

Als organisatie wilt u kunnen sturen op alle veranderingen. U wilt weten of uw klanten ander betalingsgedrag vertonen of misschien zijn een aantal leveranciers anders gaan leveren en behaalt u uw afgesproken levertijden niet. Dan wilt u wellicht een aanpassing doen in uw inkoopstrategie. Wat zijn voor u de effecten en hoe kunt u hierop sturen? Inzicht in bedrijfsdata is daarom essentieel. Misschien besluit u op basis van deze informatie om bepaalde producten af te stoten, ziet u mogelijkheden uw supply chain te verbeteren of kiest u uiteindelijk voor scanning in uw magazijn.

Business Intelligence van grote waarde

Als implementatiepartner van Microsoft Business Central ERP weten wij hoe het is om na te denken over data en bedrijfsprocessen. Bij de initiële ERP-implementatie denken wij mee en brengen wij samen met u uw ERP-platform live. Daar houdt het voor ons niet op. Na de go-live blijven wij u graag ondersteunen bij een stuk optimalisatie. Data-analyse is daar een mooi voorbeeld van. Denk dan bijvoorbeeld aan het in gebruik nemen van Power BI, de Business Intelligence tool van Microsoft. Power BI verzamelt en combineert data uit verschillende databronnen en verwerkt deze in mooie visuele dashboards en rapporten.

Data hebben is één ding, data samenbrengen en analyseren is een ander ding. Wij helpen u graag bij het koppelen van de databronnen en het creëren van de juiste rapporten en dashboards. Nu de markt weer langzaam in beweging komt is het de juiste tijd om stappen te ondernemen, zodat u klaar bent voor de toekomst.

Mogen wij u verder helpen bij het optimaliseren?