• 07-01-2020
  • door Wim de Bruin
  • | Blog

Electronic Data Interchange (EDI) in de praktijk

Electronic Data Interchange (EDI) in de praktijk

Het elektronisch uitwisselen van transacties via EDI (Electronic Data Interchange) gebeurt al tientallen jaren. Met name in de food, bouw-/doe-het-zelf en gemengde branche zijn het de dominante spelers die het gebruik van EDI promoten en de laatste jaren zelfs als vereiste stellen om zaken te kunnen doen. Voor de kleine toeleveranciers en bedrijven met systemen zonder ondersteuning van EDI betekende dit vaak dat gekozen werd voor een offline /webbased EDI portal waardoor men weliswaar in staat was om EDI berichten te verwerken maar waarmee de voordelen van EDI zoals minder fouten en geautomatiseerde verwerking van gegevens niet bereikt werden. 

Xperit heeft veel ervaring met het implementeren van EDI bij haar klanten en combineert X/EDI, de volledig binnen ERP geïntegreerde EDI-oplossing, bij voorkeur met de EDI-diensten van Transus. Onderdeel van X/EDI is een uitgekristalliseerde set van berichten die volledig aansluit met de interface aan de kant van Transus waardoor gebruikers na installatie en inrichting van de software meteen in staat zijn om berichten uit te wisselen met de ruim 50.000 bedrijven die al op het netwerk van Transus zijn aangesloten. Mocht een klant of leverancier nog niet eerder zijn aangesloten terwijl men wel EDI-ondersteunt dan realiseert Transus de nieuwe aansluiting zonder extra kosten. 

Met de aanschaf van X/EDI en een abonnement bij Transus bent u verzekerd van een bewezen en betaalbare oplossing en krijgt u niet te maken met extra investeringen als nieuwe handelspartners aangesloten moeten worden. Lees ook waarom Leev koos voor X/EDI in combinatie met Transus. 

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van EDI binnen NAV of Business Central voor uw bedrijf neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.