• 08-10-2020
  • door Martin van der Eijk
  • | Blog

Een toekomstgerichte groothandel worden?

Een toekomstgerichte groothandel worden?

Afgelopen jaren heeft de branche al flink geïnvesteerd en gemoderniseerd als het gaat om slimme oplossingen. Vrijwel iedere groothandel maakt gebruik van een ERP-systeem, maar daarmee bent u er nog niet. Tegenwoordig liggen de verwachtingen, zeker van de eindklant hoog en dat vraagt meer van uw IT-landschap. U wilt zich blijven onderscheiden t.o.v. concurrentie en dat vraagt wat meer creativiteit en dat u continu na moet blijven denken wat u nodig heeft om aan deze wensen en eisen te voldoen.

Als groothandel blijven vernieuwen

Omdat de markt continu beweegt is het belangrijk vooruit te blijven denken. Stel u zelf en uw team de juiste vragen en creëer daarmee een toekomstbeeld. Wie zijn mijn klanten? Waar liggen hun behoeften? Hoe kunnen wij onze service verbeteren? Waar wil ik naar toe met mijn organisatie komende jaren? Welke omzetgroei wil ik realiseren? Hoe kan ons IT-landschap bijdragen aan dit toekomstbeeld en het realiseren van onze bedrijfsdoelstellingen?

Digitale transformatie

Wanneer u al deze vragen heeft beantwoord heeft u in feite de basis gelegd voor uw digitale strategie. Om de slagingskans van IT-projecten te vergroten is het allereerst noodzakelijk om alle innovatie-initiatieven te koppelen aan uw visie en strategie. Belangrijk hierbij is om te bepalen wat de verwachtingen zijn en te meten wat de werkelijke impact is.

Als tweede is het belangrijk dat u, als groohandel, niet alleen investeert in het verbeteren van de klantervaringen, maar ook in de medewerkerstevredenheid. De klant staat al snel centraal bij innovatieprojecten. Maar het is juist de medewerker, en zijn kennis en ervaring, die innovatie tot leven kan brengen en een positief effect kan hebben op de klant en de klantbeleving. Medewerkers zitten niet te wachten op meerdere systemen om een eenvoudige adreswijziging door te voeren. Het integreren van systemen vereenvoudigt niet alleen de taken van de medewerker, maar zorgt ook dat de klant sneller geholpen wordt. Met een goede visie en oog voor medewerkerstevredenheid legt u een goede basis voor een succesvolle digitale transformatie.

Denk niet te groot

Het succes van IT-projecten hangt vaak samen met een goed projectplan en in het definiëren van kleine (deel)projecten. Begin klein, rond het project succesvol af en schaal op waar nodig. Het is vaak een leerzaam traject waarbij de ervaringen worden meegenomen naar een volgend deelproject. Op die manier blijft het voor uw organisatie behapbaar, qua geld en investering in uren. Onze ervaring is inmiddels dat na de implementatie of migratie van het ERP er nog voldoende projecten en optimalisaties uit te voeren zijn. Als gecertificeerd Microsoft partner denken wij graag met u mee en ondersteunen wij u bij uw digitale transformatie. Op die manier blijft u een succesvolle groothandel ook in de toekomst.