• 10-10-2019
  • door Lubbert van den Heuvel
  • | Nieuws

Directions EMEA 2019 - een impressie van dag 1

Directions EMEA 2019 - een impressie van dag 1

Een impressie van dag 1 van Directions EMEA 2019, hét evenement waar de Microsoft Partner Community elkaar jaarlijks ontmoet.

Microsoft Community

Directions EMEA, dé conferentie van, voor en door Microsoft partners in de EMEA is de uitgelezen kans voor partners om elkaar te ontmoeten en elkaar bij te praten over de ontwikkelingen binnen de community en de software. Tijdens de registratie ontmoeten we de eerste bekenden al. In aanwezigheid van 2.500 mensen vindt om 09:00 uur de kick-off plaats met een geweldige licht- en geluidshow. Techniek staat voor niets, dat blijkt al gedurende het licht- en geluid ‘geweld’ tijdens deze openingsact!

Ondanks de geweldige openingsact kijken de 2.500 aanwezigen reikhalzend uit naar de keynote van Microsoft. Wat is de boodschap van dit jaar? En heel concreet, wat heeft Microsoft de laatste 6 maanden gedaan en waar gaan ze ons mee verrassen?

Toby Bowers, de ‘grote Business Central man' doet de aftrap namens Microsoft. Wat direct opvalt is het nieuwe Business Central logo, leuk... maar daar zij we uiteraard niet voor gekomen.

Business Central logo

Business Central: meer dan 100 uitbreidingen

Toby toont ons een indrukwekkende lijst met meer dan 100 uitbreidingen die Microsoft de afgelopen 6 maanden in Business Central heeft doorgevoerd. Dat horen we graag, Business Central is in ontwikkeling en Microsoft heeft met/voor Business Central duurzame, toekomstige keuzes gemaakt! Proud to be a Microsoft partner! Hier kunnen we onze klanten verder mee helpen.

Meer dan 100 uitbreidingen

Webclient

Microsoft heeft een aantal strategische wijzigingen doorgevoerd die van groot belang zijn voor de performance van de software. Ook heeft Microsoft grote stappen gezet met de ontwikkeling van de webclient. De in de Windowsclient veel gebruikte functionaliteiten als multiple windows- en departments functionaliteit leveren een daverend applaus op! De webclient is nu een waardige vervanger voor de Windowscliënt. Een moderne cliënt waarmee we de strijd met de concurrentie aankunnen en waarmee we toegevoegde waarde bieden aan onze huidige als toekomstige klanten.

Department functionaliteit

Deze boodschap naast de vele contacten met bestaande- en potentiële nieuwe partners laten mij met een goed gevoel terug kijken op deze 1e dag van Directions EMEA 2019.