• 18-10-2019
  • door Lubbert van den Heuvel
  • | Nieuws

Directions EMEA 2019 - Een impressie dag 2 en 3

Directions EMEA 2019 - Een impressie dag 2 en 3

In dit tweede deel van Directions EMEA 2019, beschrijft Lubbert van den Heuvel de boodschap die is afgegeven op dag 2 en 3. 

Met trots schrijf ik na dag 1 van Directions EMEA 2019 over de nieuwe client, een client die we met recht de Modern Client mogen noemen. Kort na plaatsing van het nieuwsbericht krijg ik al een aantal vragen. “Modern client? Wat heb ik gemist? De functionaliteiten die je in je post benoemd had ik 2005 ook al beschikbaar in m’n client.”
Het doet me deugd te constateren dat mijn nieuwsbericht wordt gelezen.

En dan die Modern Client. Is die wel zo modern en high tech als ik dacht? Of was ik gewoon in euforische stemming?
Die client is zeker modern en high tech! Dat wordt ook wel duidelijk tijdens dag 2 van Directions EMEA 2019. Daar waar de keynote tijdens dag 1 in het teken staat van de functionele verbeteringen, staat deze tijdens dag 2 in het teken van technische verbeteringen. Dit keer wordt er een lijst van maar liefst 150 technische verbeteringen opgenoemd. Special moment voor de technisch georiënteerde mensen onder ons.

Belangrijke veranderingen en verbeteringen zijn het feit dat de applicatie volledig in AL (Advanced Language) is geschreven en dat extensies nog beter worden ondersteund. Technische termen die voor de gebruiker minder relevant zijn. Wel relevant is dat Microsoft laat zien dat zij de ingezette lijn naar de toekomst toe continueert.

Navision destijds een technologisch hoogwaardig ERP-systeem rijk aan functionaliteit, moeilijk toegankelijk van- en naar de buitenwereld.
Microsoft Dynamics 365 Business Central, vandaag de dag een technisch hoogwaardig ERP-systeem, rijk aan functionaliteit, een platform met realtime connectivity mogelijkheden van- en naar de buitenwereld. 

Belangrijk onderdeel van de platform gedachte zijn de mogelijkheden die beschikbaar komen zaken als Flow en Power Apps te combineren met  Business Central. Een nieuw tijdperk om bedrijfsprocessen nog verder en beter te stroomlijnen op basis van standaard en out of the box functionaliteit!