Microsoft Dynamics NAV is nu Dynamics 365 Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central (Business Central) is de meest recente verandering in het ERP-landschap van Microsoft. Qua functionaliteiten komt Business Central redelijk overeen met die we al kenden van Dynamics NAV of Navision. 

U wilt in één oogopslag kunnen zien hoe uw business er voor staat. Gegevens over klanten, producten, leveranciers, levertijden, omzet, voorraden en financiën. Wij leveren de Microsoft bedrijfssoftware en helpen groothandels- en productiebedrijven om deze software ook op de juiste wijze te gebruiken. Wij denken mee over optimalisatie in software én processen en zijn sterk in operationele nazorg. Zo maken we uw bedrijfsgegevens inzichtelijk. Dat deden we met Dynamics NAV en sinds de lancering in 2018 doen we dat met Microsoft Dynamics 365 Business Central.

 
 
 

Business Central is ontwikkeld op basis van 3 uitgangspunten:

Focus op samenwerken
Door het gebruik van Business Central in combinatie met verschillende apps komen de afdelingen dichter bij elkaar te staan. Samenwerken en in real time gegevens aanpassen en delen is waar de efficiëntie ontstaat. Zo heeft iedereen toegang tot dezelfde actuele gegevens en wordt de kans op fouten geminimaliseerd.

Goede basis voor groei
Het is een makkelijk op te schalen oplossing. De manier waarop het gebouwd wordt zorgt ervoor dat het eenvoudig aan te passen is aan de grootte en complexiteit van het bedrijf. Het groeit als het ware mee met je bedrijf.

Inzicht staat centraal
Business Intelligence is sterk geïntegreerd in Business Central. Het dashboard is op basis van Power BI, ook een tool van Microsoft. Het beschikbaar hebben van data is één ding, maar Business Central heeft ook de middelen om ze te analyseren en te presenteren in duidelijk rapporten en dashboards. Op deze manier is uw bedrijfsinformatie altijd, en voor iedereen beschikbaar.

 
 
 

On Premise vs Cloud

Business Central is ontwikkeld om te dienen als cloudoplossing met een abonnement. Net als NAV kunt u Business Central aanschaffen als een licentie, waarbij de software wordt gedownload op uw lokale server. U bent dus, net als bij Office, niet verplicht om naar de cloud te gaan. Microsoft stimuleert de overgang naar de cloud en doet een aantrekkelijk aanbod aan MKB-bedrijven, met aantrekkelijke prijzen en eenvoudige installaties en instellingen. Door te kiezen voor een cloudapplicatie bent u verzekerd van de laatste versie en blijft u altijd up-to-date.

 
 
 

ERP als platform

ERP zal in de toekomst steeds meer een platform worden, waarbij er sprake is van een backbone die altijd up to date is aangevuld met een diversiteit aan Apps welke strak volgend op de backbone up-to-date worden gehouden. Het ERP-systeem wordt hiermee voor eindgebruikers een platform dat wellicht voor iedere organisatie, en daar binnen misschien wel gebruiker, uniek is. Opgebouwd door een set van standaard bouwstenen.
En wat is daarin de positie van ons als Microsoft partner? Wij kennen de groothandel- en productiebranche waarin we opereren, weten hoe we voor die branches de backbone optimaal indienen te richten en kennen daarnaast ook de markt van de Apps. We weten welke toegevoegde waarde welke App biedt en bieden onze klanten en prospects daarbij de juiste ondersteuning.

Mogen we u ook ondersteunen bij de keuze voor en inrichting van uw ERP-platform van de toekomst? Microsoft Dynamics 365 Business Central, altijd up-to-date voor de juiste ondersteuning en aansturing van uw organisatie.

 

Laatste berichten

 • Marieke Berting MB-800Microsoft Dynamics 365 Business Central Functional Consultant gecertificeerd Nieuws
  • 23-02-2021
  • door Xperit
  Marieke Berting MB-800Microsoft Dynamics 365 Business Central Functional Consultant gecertificeerd

  Als één van de eerste in Nederland is onze collega Marieke geslaagd voor het MB-800 examen en daarmee officieel Microsoft Business Central gecertificeerd.

  Lees meer
 • Groothandel All Care kiest voor Xperit Solutions Nieuws
  • 18-02-2021
  • door Xperit
  Groothandel All Care kiest voor Xperit Solutions

  Vanaf dit nieuwe jaar kan Xperit Solutions All Care B.V. verwelkomen als nieuwe klant. Dit Veenendaalse groothandelsbedrijf in onder andere dispenserlijnen had sterk de behoefte om haar bedrijfsautomatisering te optimaliseren.

  Lees meer
 • Lenno Muit, nieuw Xperit-teamlid Nieuws
  • 16-02-2021
  • door Xperit
  Lenno Muit, nieuw Xperit-teamlid

  In december is Lenno Muit ons team komen versterken als technisch consultant. Wij stellen Lenno graag even voor!

  Lees meer