Voorraadbeheer is topsport

Zeker in de dynamische wereld van groothandels en productiebedrijven is voorraadbeheer echte topsport. Het kiezen van de juiste digitale uitrusting wordt steeds belangrijker voor een winnend eindresultaat. Én de juiste digitale sparringpartner.

hero pattern

Professionele uitrusting

Doorlopend zicht houden op je actuele voorraad. Stroomlijnen van je supply chain met zware economische tegenwind en onvoorspelbare leveranciers. Optimaliseren van weerbarstige work flows. En het tevreden houden van klanten die de lat telkens wéér een stukje hoger leggen. Voorraadbeheer is topsport. En zoals iedere topsporter weet, maakt een professionele uitrusting vaak nét het verschil.

Veelzijdige oplossing

Ervaren ondernemers kiezen daarom voor de Enterprise Resource Planning (ERP)-software van Business Central. Met deze oplossing geeft Microsoft zijn gebruikers stevige grip op hun voorraad. Bovendien spring je met Business Central ook steeds effectiever in op nieuwe of onverwachte ontwikkelingen: bij klanten, in de markt of op technologisch gebied. Zo reageer je altijd sneller dan de concurrent.

Maximale zichtbaarheid

Op dit gecentraliseerde platform monitor je je actuele voorraad op meerdere locaties of magazijnen. Wanneer je goederen ontvangt, verplaatst of verkoopt, werkt het Business Central platform automatisch jouw voorraad bij. Je kunt daardoor op elk gewenst moment de samenstelling, locatie en waarde van je complete voorraad nauwkeurig inschatten. Zo hou je dus altijd het overzicht, en raak niet snel uit balans.

  • Voorraadbeheer

    Een administratieve voorraad die niet overeenkomt met de werkelijke voorraad leidt tot een kettingreactie van problemen en irritaties. Het resultaat? Inefficiëntie op de werkvloer, onnodige kosten en vooral: teleurgestelde klanten. Xperit helpt je jouw voorraad te managen in één centraal voorraadmanagementsysteem, dat onderdeel is van de ERP-oplossing voor groothandels.

Slimme toekomstplanning

Voorraadbeheer is vooral ook vooruitzien. Te weinig voorraad kan net zo duur uitpakken als teveel. Dat voorkom je met behulp van historische gegevens en slimme algoritmes van Power BI . Daarmee kan je trends identificeren, vraagpatronen voorspellen en precies de juiste marges berekenen. Zou hou je optimale controle over je prestaties, en reageer je flexibel op elke onverwachte ontwikkeling in het veld.

Realtime rapportage

Goed zicht op je voorraad is de eerste stap. Tweede stap is het creëren van duidelijkheid. Voor jezelf, en iedereen die van jou afhankelijk is. Daarom produceer je met Business Central in no-time heldere rapporten en dashboard. Dat maakt het veel makkelijker om je voorraadniveaus te optimaliseren. Bijvoorbeeld door langzaam bewegende of verouderde artikelen te identificeren. Zo houd je jouw oog áltijd op de bal.

Succesvol samenspel

Logistiek talent kan niet zonder Sales, Finance, IT en andere belangrijke spelers. Business Central biedt daarom een groot aantal mogelijkheden om jouw ERP-software te koppelen met andere specialismes. Zo verwerkt Business Central een geleverde verkooporder bijvoorbeeld direct in je Customer Relationship Management (CRM)-systeem of je eCommerce administratie. Goed teamwork ligt aan de basis van elk zakelijk succes.

Xperit is onderdeel van Axelio. Onze Microsoft-diensten komen altijd naadloos samen.

Axelio is een groep van gespecialiseerde Microsoft-experts. Elke gespecialiseerde speler brengt zijn eigen unieke kennis, ervaring en oplossingen in. Niemand gaat voor eigen succes. Elke prestatie is een teamprestatie. Op die manier garanderen we niet alleen dat die klant elke keer weer de best mogelijke prestatie krijgt. We zorgen zo ook altijd voor het best mogelijke totaalresultaat.
Lubbert van den Heuvel
Directeur
lvdheuvel@xperit.nl
0342-701040
Aan de slag met voorraadbeheer?
Plan een afspraak

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op. Ik kom graag bij je langs om de organisatie beter te leren kennen.