Voorraadbeheer

Een administratieve voorraad die niet overeenkomt met de werkelijke voorraad leidt tot een kettingreactie van problemen en irritaties. Het resultaat? Inefficiëntie op de werkvloer, onnodige kosten en vooral: teleurgestelde klanten. Xperit helpt je jouw voorraad te managen in één centraal voorraadmanagementsysteem, dat onderdeel is van de ERP-oplossing voor groothandels.

hero pattern

Wat is de oplossing?

De voorraadmanagementoplossing van Xperit helpt je om altijd op het juiste moment de juiste voorraad tot je beschikking te hebben. Daarnaast krijg je inzicht waar de voorraad zich bevindt in het proces - van ontvangst tot zending. Door dit inzicht ben je met de oplossing in staat om aan voorraadplanning te doen en te voorspellen wanneer je welke voorraad moet inkopen. De voorraad stem je af op de voorraadbeheermethode (JIT, LIFO of FIFO) die je hanteert, zodat de oplossing aansluit op jouw werkwijze. Op deze manier kun je je magazijn optimaal indelen om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.

Onderdelen van de oplossingen

Voorraadplanning

Met de voorraadmanagementoplossing van Xperit krijg je op een snelle en geautomatiseerde manier inzichtelijk wanneer je jouw voorraad met welke producten moet aanvullen.

Voorraadhistorie

Wil je weten wanneer jouw voorraden op welke manier zijn gewijzigd? Breng met het voorraadbeheer van Xperit eenvoudig de verschillende mutaties in kaart.

Voorraad categoriseren

De voorraadmanagementoplossing van Xperit brengt orde in de chaos die een voorraad soms kan zijn. Categoriseer jouw voorraden en beheer deze zo eenvoudig.

Voorraadbeheermethode

Stem de voorraadbeheeroplossing eenvoudig af op jouw voorraadbeheermethode (JIT, LIFO of FIFO) en laat deze naadloos aansluiten op jouw werkwijze.

Forecasting

Doe op basis van historische data en de voorraadhistorie eenvoudig een voorspelling van de vraag naar jouw producten in de toekomst.

Voordelen van voorraadbeheer

 • Kloppende voorraad

  Met Xperit is de voorraadadministratie altijd accuraat en up-to-date, waardoor fouten en onnauwkeurigheid kan worden voorkomen.
 • Juiste voorraad op juiste moment

  Dankzij Xperit kun je de voorraadniveaus nauwkeurig beheren en aanpassen aan de vraag, waardoor je de juiste producten op het juiste moment kunt leveren.
 • Kostenbesparing

  Met Xperit krijg je inzicht in jouw voorraadkosten, waardoor er op een efficiëntere manier beslissingen kunnen worden genomen.
 • Klanttevredenheid

  Dankzij betrouwbaar voorraadbeheer met Xperit kun je je bestellingen snel en volledig leveren, wat leidt tot hoge klanttevredenheid.

Over Xperit

WIT tevreden klanten.png
80+
Tevreden klanten
Onderdeel Axelio.png
2021
Onderdeel van Axelio sinds
WIT medewerkers.png
30+
Aantal medewerkers
WIT opgericht sinds.png
2008
Actief sinds

Slimmer | Sneller | Efficiënter

Wie zijn wij?

Xperit is dé digitaliseringsspecialist voor groothandels in Nederland. Met meer dan 15 jaar ervaring en een team van 30 specialisten ondersteunt Xperit groothandels bij het behalen van hun doelen. Zo heeft Xperit geholpen bij de digitalisering van tientallen groothandels en ondersteunt het dagelijks honderden gebruikers. Bovendien biedt Xperit, als onderdeel van Axelio, niet alleen Microsoft's ERP-oplossing, maar ook oplossingen op het gebied van Customer Engagement, de Modern Workplace en Data & BI.

Lubbert van den Heuvel
Managing Director
lvdheuvel@xperit.nl
0342-701040
Werk Slimmer, Sneller & Efficienter
Plan een afspraak

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op. Ik kom graag bij je langs om je beter te leren kennen.