Beheren

Beheren

Migraties Microsoft Dynamics NAV

Microsoft heeft in 2018 Business Central gelanceerd en hiermee alle functionaliteiten van Microsoft Dynamics NAV naar de cloud gebracht. De cloud speelt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven, steeds meer bedrijven stappen over naar een cloudoplossing.

Microsoft Azure

Het systeem van Dynamics NAV on-premise draait lokaal op eigen servers. De opvolger Microsoft Dynamics 365 Business Central is een Software as a Service (SaaS) oplossing en volledig cloudbased. Azure, de cloud-omgeving van Microsoft biedt bedrijven veel voordelen. Er zijn geen investeringen in hardware meer nodig. U bespaart op onderhoud en implementeert voortaan razendsnel IT-oplossingen. Data binnen Azure Cloud kan wereldwijd worden opgeslagen.
Op basis van wet- en regelgeving is het in sommige gevallen vereist om de data op een bepaalde locatie op te slaan. Dankzij Azure is het mogelijk om zelf te bepalen waar uw (privacygevoelige) data staat. Daarnaast behoudt u de flexibiliteit en voordelen van cloudoplossingen.

Veilig in Azure
Met Azure voldoen we aan een groot aantal internationale, bedrijfs- en landspecifieke nalevingsstandaarden. Grondige externe audits bevestigen dat Azure voldoet aan het strikte beveiligingsbeheer hiervan.

Overstappen van Dynamics NAV naar Microsoft D365 Business Central

De mogelijkheden zijn afhankelijk van de Microsoft Dynamics NAV‑versie die u nu gebruikt, hoeveel maatwerk er aanwezig is en hoeveel van de bestaande omgeving u mee wilt nemen naar het nieuwe Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Kosten migratie naar Business Central in de cloud

Een belangrijk aspect van het overstappen naar Business Central zijn de kosten. U wilt graag weten wat het gaat kosten, maar belangrijker: wat gaat het u opleveren. Dit is sterk afhankelijk van de versie die u nu gebruikt, hoeveel gebruikers er zijn en hoeveel data, maatwerk en rapporten u wilt migreren naar Business Central. Daarnaast speelt ook het onderhoud op uw huidige software mee. 

Kan mijn maatwerk mee naar Business Central?

Maatwerk zijn aanpassingen in de code van de software. Deze aanpassingen worden gedaan om specifieke processen in een organisatie te automatiseren.
Het meenemen van maatwerk naar Business Central is mogelijk, maar omdat Business Central een SaaS‑oplossing is adviseren wij u daar kritisch op te zijn. Vaak zijn er ook andere opties, aangezien het niet mogelijk is in een SaaS‑oplossing direct aanpassingen te doen in de standaard code van de software.

Misschien denkt u in eerste instantie van niet, maar dit heeft zeker voordelen. Zonder maatwerk kunt u snel een eenvoudig updaten naar de nieuwste versie van uw bedrijfssoftware. Daarnaast bespaart u tijd en geld op het onderhouden en laten uitvoeren van het maatwerk. Toch zijn er vaak wensen om de bestaande software uit te breiden. Dit gebeurt door het downloaden en koppelen van apps aan de Business Central-omgeving. Microsoft heeft een eigen platform met apps die direct beschikbaar zijn. Deze apps gaan automatisch mee met de updates van Business Central. Wanneer toch blijkt dat bestaande apps niet voldoen aan uw specifieke wensen kunnen wij met u meedenken over het ontwikkelen van uw maatwerk los van de standaard.

Prijs per maand per gebruiker

Omdat Business Central een SaaS‑oplossing is, betaalt u per gebruiker per maand. Dit in tegenstelling tot de vroegere licentiestructuren. Op- en afschalen van het aantal gebruikers kan per maand en er zijn vooraf geen grote investeringen meer nodig.

Xperit Solutions uw Business Central partner

Ons team van gecertificeerde consultants en projectleiders hebben inmiddels zowel nieuwe implementaties als migraties naar Business Central uitgevoerd. In de afgelopen 30 jaar hebben wij ervaringen opgedaan in 17 versies. U kunt dus wel zeggen dat ons team altijd mee blijft gaan met de ontwikkelingen en de nieuwste technologieën, ook nu.

Onze missie: “Xperit Solutions helpt organisaties bij het optimaliseren van hun bedrijfsvoering.” Dit doen wij met:

 • Standaard software (Microsoft Dynamics 365 Business Central)
 • Eenvoudige en doeltreffende projectaanpak
 • Pragmatische, no-nonsense mentaliteit
 • Consultants met business- en applicatiekennis
 • Het statement: ‘Automatisering is geen doel op zich, maar… het gereedschap dat u helpt bij de uitvoering van uw processen’

Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Kortom waarom naar Business Central SaaS?

 • U werkt op een toekomstgericht platform
 • Schaalbaar, eenvoudig uit te breiden middels AppSource
 • Platform waar processen en systemen bij elkaar worden gebracht
 • Duidelijkheid m.b.t. kosten op basis van prijs per maand per gebruiker
 • Geen ingewikkelde upgrades meer maar op vastgestelde tijden automatische updates
 • Altijd op de laatste versie
 • Externe audits bevestigen vereisten veiligheid van cloud-platform Microsoft Azure
 • Xperit Solutions vanaf lancering gecertificeerd Business Central partner