Harry Bloemen

 

Klaar voor nieuwe stap

Harry Bloemen migreert van Microsoft NAV naar Microsoft D365 Business Central

Harry Bloemen B.V. is een groothandel, gespecialiseerd in materialen voor ventilatie en rookgasafvoer. In 1978 begonnen als eenmanszaak is Harry Bloemen anno 2020 een volwaardige groothandel voor installateurs en aannemers met een bijzonder sterke positie met name in Oost-Nederland.

Klaar voor nieuwe stap

Ambitie te groeien in handel

Harry Bloemen maakt al jaren gebruik van een sterk verouderde versie van Navision. In 2019 heeft Alexander Bloemen, directeur van Harry Bloemen B.V. het besluit genomen om te migreren naar de laatste versie van de Microsoft Dynamics software, Microsoft Business Central. De organisatie was toe aan een nieuwe stap, opfrissen en opwaarderen van de bedrijfssoftware was daarbij een wezenlijk onderdeel. De ambitie om te groeien in handel, zonder grote groei van het personeelsbestand was een belangrijke reden voor het doorvoeren van een aantal optimalisaties.
 

Ambitie te groeien in handel

Electronische data uitwisseling (EDI)

Bij de migratie naar Business Central is een aantal optimalisaties doorgevoerd. Een deel daarvan heeft te maken met communicatie binnen de keten waar Harry Bloemen zich bevindt. Het betreft hier de elektronische uitwisseling van data met zowel klanten als leveranciers. Ook de aanlevering van data naar 2BA is verder geoptimaliseerd. Naast optimalisatie van de externe communicatie heeft Harry Bloemen ook de interne processen verbeterd door de implementatie van Document Capture voor het automatisch scannen en herkennen van de inkoopfacturen.

Electronische data uitwisseling (EDI)

Overstap naar de Cloud

Er is bij deze migratie ook direct de keuze gemaakt om afscheid te nemen van de eigen server en de stap naar de Cloud te maken. De combinatie van Business Central en het Windows Azure platform zorgen er voor dat Harry Bloemen een toekomstbestendige oplossing heeft. "Wij hoeven ons de komende jaren geen zorgen te maken om onze software-omgeving en kunnen ons volledig richten op de verdere groei en ontwikkeling van ons bedrijf" geeft Alexander Bloemen aan.

 

Overstap naar de Cloud