Planning

Menselijke fouten of last-minute veranderingen kunnen een domino-effect veroorzaken en zelfs de beste planningen saboteren. Met als gevolg: lagere first-time fixrates, ontbrekende informatie op locatie, verloren tijd, minder efficiency en meer. Zeker in een tijd waarin vakmensen schaars zijn, wil je zoveel mogelijk doen met de mensen die beschikbaar zijn.

hero pattern

Wat is de oplossing?

Microsoft Business Central biedt groothandelsbedrijven waardevolle functionaliteiten om het maximale uit de planning te halen. Zo geeft de oplossing grafisch inzicht in de bezettingsgraad, dat helpt bij het efficiënt toewijzen van resources. Ook bepaalt de software de behoefte aan producten en materialen nauwkeurig via forcasting en voorraadbeheer. De flexibele inrichting van Business Central past bij de complexe productstructuur van groothandelsbedrijven en tijdens de implementatie kunnen passende procedures en werkwijzen worden bepaald. De containermodule ondersteunt bij het plannen van logistieke processen, zoals zendingen beheren en containers volgen, terwijl het vraagoverzicht helpt bij het begrijpen van de vraag naar producten en anticiperen op toekomstige behoeften

Onderdelen van de planningsoplossing

Material Requirement Planning (MRP)

Met Xperit kunnen materialen en grondstoffen efficiënt gepland en beheerd worden, waardoor tekorten en overschotten worden voorkomen.

Capable to Promise (CTP)

Xperit biedt inzicht in capaciteiten en beschikbaarheid, waardoor realistische levertijdbeloften aan klanten gedaan kunnen worden en efficiënter gepland kan worden.

Orderplanning

Dankzij Xperit kan de orderplanning nauwkeurig gedaan worden, waarbij rekening wordt gehouden met beschikbare capaciteit en prioriteiten.

Inkoopvoorstel

Xperit ondersteunt bij het doen van inkoopvoorstellen, waardoor tekorten of overschotten in de voorraad tot een minimum worden beperkt.

Wat zijn de voordelen van de planningsoplossing?

 • Bespaar personeels- en wervingskosten

  Met Microsoft Business Central ga je als organisatie efficiënter te werk, waardoor je minder personeel nodig hebt en kosten kunt besparen op wervingsprocessen.
 • Optimaal voorraadniveau

  Business Central biedt geavanceerde voorraadbeheerfuncties waarmee je jouw voorraadniveaus kunt optimaliseren en zo overschotten of tekorten kunnen voorkomen.
 • Voldoende voorraad

  Door inzicht te krijgen in de markt en verschillende trends, stelt Business Central je in staat om voldoende voorraad te hebben om aan de vraag te voldoen.
 • Inzicht in behoefte

  Business Central biedt uitgebreide rapportage- en analysefuncties, waarmee je inzicht krijgt in de behoeften van klanten en zo beter kunt anticiperen op veranderingen in de marktvraag.
 • Optimaal benutten capaciteit

  Met Business Central kunnen kun je jouw middelen en capaciteit efficiënt plannen en beheren, waardoor je maximale waarde uit jouw bedrijfsmiddelen haalt.

Over Xperit

WIT tevreden klanten.png
80+
Tevreden klanten
Onderdeel Axelio.png
2021
Onderdeel van Axelio sinds
WIT tevreden klanten.png
30+
Aantal medewerkers
WIT opgericht sinds.png
2008
Actief sinds

Slimmer | Sneller | Efficiënter

Wie zijn wij?

Xperit is dé digitaliseringsspecialist voor groothandels in Nederland. Met meer dan 15 jaar ervaring en een team van 30 specialisten ondersteunt Xperit groothandels bij het behalen van hun doelen. Zo heeft Xperit geholpen bij de digitalisering van tientallen groothandels en ondersteunt het dagelijks honderden gebruikers. Bovendien biedt Xperit, als onderdeel van Axelio, niet alleen Microsoft's ERP-oplossing, maar ook oplossingen op het gebied van Customer Engagement, de Modern Workplace en Data & BI.

Lubbert van den Heuvel
Managing Director
lvdheuvel@xperit.nl
0342-701040
Werk Slimmer, Sneller & Efficienter
Plan een afspraak

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op. Ik kom graag bij je langs om je beter te leren kennen.