Terugblik: Directions EMEA 2023

Met 248 sessies, 247 sprekers, 2.964 bezoekers vanuit 803 verschillende organisaties, uit maar liefst 70 landen is Directions EMEA 2023 in Lyon een drukbezochte en succesvolle conferentie. Lubbert van den Heuvel, managing director bij Xperit, was één van de aanwezige en deed verslag.

hero pattern

Wat is Directions EMEA?

Directions EMEA is een conferentie van, voor en door Microsoft-partners. Met Microsoft als Diamond Sponsor is het hét evenement van het jaar voor de Microsoft Dynamics 365 Business Central partners. Het is een evenement waar Microsoft de nieuwste ontwikkelingen deelt, ISV-partners hun producten presenteren en vooral een ontmoetingsplek voor de hele community.

Microsoft start iedere dag met een keynote waar het de nieuwste ontwikkelingen deelt. Dit jaar staan 3 belangrijke onderwerpen centraal: Copilot, Copilot en Copilot. Daar waar AI en ChatGPT op veel vlakken een opmars maken heeft dit inmiddels ook een belangrijke plek in de Microsoft producten.

Wat is Copilot?

Microsoft 365 Copilot is een digitale assistent op basis van AI die is ontworpen om gebruikers, maar ook developers, te helpen met een reeks taken en activiteiten in hun dagelijks werk. Copilot kan concepten van inhoud maken, verschillende manieren voorstellen om iets dat u hebt geschreven te verwoorden, afbeeldingen voorstellen en invoegen, PowerPointpresentaties maken op basis van uw Word-documenten en vele andere nuttige dingen.

Voorbeelden van Copilot tijdens Directions

Een aantal voorbeelden die van Copilot die werden gedeeld tijdens Direction:
  • Copilot in de Business Central applicatie om bijvoorbeeld het proces van aanmaken van een artikel of de bankreconciliatie te vereenvoudigen.
  • Copilot in de Dynamics Sales oplossing en een nieuw product Microsoft Sales Copilot om de administratieve taken van een verkoper te vereenvoudigen en grotendeels te automatiseren.
  • Copilot voor de developers om sneller en efficiënter te kunnen coderen, maar ook om sneller en efficiënter PowerApps te bouwen.
  • En last but not least CoPilot in de debugger, met zelfs de mogelijkheid om programmeercode te vertalen naar ‘gewone mensen’ taal.

En dit is nog maar het begin, aldus Microsoft. Copilot staat nog in de kinderschoenen en de komende tijd zal er maandelijks een nieuwe versie, met ook nieuwe mogelijkheden beschikbaar komen. Vanaf 1 november jl. is Copilot in een eerste versie beschikbaar.

Nieuwe functionaliteiten: "very soon"

Naast Copilot had Microsoft ook nog een aantal andere nieuwe features voor Microsoft in petto. Waaronder het automatisch verwerken van inkomende e-documenten, optimalisaties in intercompany, mogelijkheid voor cost & revenu allocation en meer flexibiliteit in het afhandelen van de verschillende magazijntransacties. Rode lijn in deze ontwikkelingen en de ontwikkelingen op het gebied van Copilot is ‘More automation, less data Entry.’ Helaas is deze versie van Business Central nog niet beschikbaar. Toen onze collega Dick Mauritz, Mike Morton (Vice Presentatie Microsoft Dynamics 365 bij Microsoft) vroeg naar het moment van releasen deze versie was het antwoord: “very soon”.

Inspiratie, informatie & nieuwe contacten

Naast de ontwikkelingen bij Microsoft hadden ook onze partners Continia en Tasklet nieuws, wat ook zeker interessant kan zijn voor de klanten van Xperit. Samenvattend was het weer een prima conferentie, er is veel informatie gedeeld, veel inspiratie opgedaan en de contacten met ons partners zijn weer aangehaald.
Lubbert van den Heuvel
Directeur
lvdheuvel@xperit.nl
0342-701040
Directions EMEA 2023
Wil je meer weten?

Wil je meer weten wat deze ontwikkelingen betekenen voor jouw organisatie? Ik kom graag met je in contact. Laat je gegevens achter of neem direct contact op.