Profiteer van nieuwe ERP-mogelijkheden

Een ERP-oplossing in de cloud biedt veel belangrijke voordelen. Twijfelende overstappers zien echter vooral korte termijn-bezwaren. “Maar die weerstand valt meestal snel weg, als blijkt hoe efficiënt de nieuwe manier van werken is”, weet Bart Hurks, Manager Operations van Xperit.

hero pattern

Veel bedrijven schuiven de overstap naar een ERP-oplossing in de cloud nog voor zich uit.

“De aanschaf van een on-premise ERP-pakket is een forse investering. Logisch dat je daar ook zo lang mogelijk gebruik van wilt blijven maken. Daar komt bij dat een overstap naar de cloud ook extra tijd en investeringen vereist, en onzekerheid met zich meebrengt. Wat betekent een overstap voor onze huidige werkwijze? Hoe zit het met alle maatwerk dat we in ons huidige pakket hebben geïntegreerd? Natuurlijk kennen organisaties in algemene zin de voordelen van de cloud. Maar levert de overstap naar de cloud wel echt zoveel meerwaarde tegenover het pakket waar ze nu al mee werken?”

De belangrijkste algemene voordelen van software in de cloud zijn inmiddels bij iedereen bekend.

“Software as a Service draait niet op je eigen servers, maar op de servers van gespecialiseerde aanbieders. Die ontwikkelen hun diensten continu door, en updaten de software op hun servers doorlopend. Je beschikt daardoor altijd over de meest actuele applicatie, zonder bewerkelijk onderhoud of jaarlijkse upgrades. Je kunt flexibel vermogen op- en terugschalen op basis van actuele vraag, en betaalt alleen voor wat je verbruikt. Je hebt altijd en overal toegang tot je goed beveiligde data. En natuurlijk reageer je dankzij clouddiensten sneller op nieuwe ontwikkelingen.”

Wij zien op dit moment ook hoe de voordelen van een ERP-cloudoplossing echt het verschil maken.

“Je werkt altijd met de best mogelijk ERP-oplossing, tegen een minimale inspanning. Veel organisaties onderschatten hoeveel tijd en moeite dat scheelt. Die tijd kun je gebruiken om je echt te onderscheiden bij je klanten. Tegelijk speel je ook veel sneller in op nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen. Zo integreert Microsoft bijvoorbeeld nu al ChatGPT in Business Central. Daar kun je dus direct mee aan de slag, terwijl on-premise gebruikers nog op de volgende upgrade wachten. Dat geldt ook voor de grote hoeveelheid specialistische cloudapplicaties die je eenvoudig aanhaakt.”

Overstappen naar Business Central

  • Heb je nog geen ERP-oplossing of voldoet je huidige ERP-oplossing niet meer aan je verwachtingen en vereisten? Met een overstap naar Business Central kies je voor een betrouwbare oplossing die voortdurend wordt verbeterd, zodat je altijd actueel blijft. Bovendien is jouw keuze voor Xperit een keuze voor een partner met jarenlange ervaring.

Wat is de waarde van die aanvullende applicaties, en hoe maak je daar gebruik van?

“Microsoft biedt met Business Central een standaard ERP-oplossing. Je koppelt en managet daarmee alle veel voorkomende bedrijfsactiviteiten op het gebied van sales, inkoop, operatie, boekhouding en voorraadbeheer. Tegelijk biedt het cloudplatform ook toegang tot een groot aantal applicaties. Deze applicaties zijn ontwikkeld door gespecialiseerde aanbieders. Elk van deze aanbieders focust zich volledig op het leveren van een aanvullende oplossing die het Business Central-platform nog completer maakt. Vaak kun je die als het ware plug & play aan jouw standaard pakket toevoegen.

Xperit ontwikkelt zelf ook een aantal van die specialistische applicaties. Hoe werkt dat precies?

“Xperit helpt groothandels en productiebedrijven al 15 jaar aan de best mogelijke ERP-oplossingen. We begrijpen dus hoe zij willen werken, en welke eisen hun beroepspraktijk aan ze stelt. Als digitale sparringpartner zorgen we vanuit dat inzicht voor de best mogelijke IT-infrastructuur. Vroeger produceerden we ook veel maatwerk voor individuele uitdagingen. Alle maatwerkoplossingen die échte meerwaarde genereren, vind je nu onze X-Trade-app. Of in een van de vele andere applicaties die je eenvoudig kunt aanhaken. Ons grote partnernetwerk biedt een oplossing voor elke uitdaging.”

Download het gratis whitepaper

  • Overstappen naar Business Central Online

    Download het gratis whitepaper en ontvangen 6 belangrijke aandachtspunten die je helpen om een succesvolle overstap te maken naar Business Central.

Veel twijfelende overstappers vrezen hun maatwerk te verliezen. Die angst is dus ongegrond?

“Het cloudplatform biedt vrijwel altijd een op zijn minst gelijkwaardig alternatief. In sommige gevallen moeten gebruikers wel hun manier van werken aanpassen. Dat stuit soms op wat weerstand. Onze ervaring is echter dat die weerstand meestal binnen korte tijd wegvalt. Zeker als de nieuwe manier van werken heel efficiënt blijkt. Dat is natuurlijk niet voor niets. Dankzij onze nauwe samenwerking met ruim 100 klanten passen we onze X-Trade applicatie bijvoorbeeld continu aan, aan de meest actuele klantbehoeftes. Zo maak jij dus gebruik van de inzichten van talloze andere ondernemers.”

Wat is volgens jou de belangrijkste reden om nu te kiezen voor een ERP-cloudoplossing?

“Succesvolle ondernemingen maken vaak sneller gebruik van nieuwe mogelijkheden. Het Business Central cloudplatform is bij uitstek ingericht om dat zo makkelijk mogelijk te maken. Een van onze klanten werkt nu bijvoorbeeld met RFID-tags. Zijn voorraadbeheer is daardoor vele malen efficiënter geworden. Een ander ziet nu dankzij een aangehaakte Business Intelligence-applicatie in één oogopslag welke producten de meeste omzet genereren. Het inzicht in hun business groeit, en ze nemen sneller en makkelijker de juiste beslissing. Alleen dat lijkt mij al reden genoeg.”

Bart Hurks
Manager Operations
bhurks@xperit.nl
0342-701040
Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie
Plan een afspraak

Wil jij overstappen naar Business Central? Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.