hero pattern

2023 Release Wave 1: Dynamics 365 Business Central

Twee keer per jaar brengt Microsoft een grote update voor Business Central uit: de zogenoemde Release Waves. Er zijn twee Release Waves per jaar: eentje in oktober, en – jawel – eentje in april. De nieuwste versie van Business Central, nummer 22, is dus net aangekondigd! We nemen je mee in de vijf meest opvallende updates van deze Release Wave.

hero pattern
Onderdeel Axelio.png

Dit is Business Central

Voordat we in de technische ontwikkelingen duiken, vatten we nog even voor je samen wat Business Central is. Deze tool van Microsoft is dé ERP-oplossing voor kleine en middelgrote organisaties. Net als de andere business-applicaties van Microsoft, valt het onder Dynamics 365. In 2018 werd Business Central gelanceerd als opvolger voor Navision. Steeds meer organisaties die voorheen met Navision werkten, stappen nu over naar Business Central. De nieuwe versies van Business Central draaien namelijk volledig in de cloud. Dat is niet alleen stabieler en veiliger, maar ook nog eens een stuk makkelijker up to date te houden.

Voor wie is de update?

Of jij de update al kunt installeren, is afhankelijk van hoe Business Central bij jouw bedrijf is geïntegreerd. Werk je volledig in de cloud? Dan bepalen we samen met jou een geschikt moment om de update uit te voeren. Werk je nog met Navision, of met Business Central als SaaS-oplossing? Dan is er meer werk aan de winkel. Neem contact met ons op, dan kijken we wat er in jouw situatie voor nodig is om ook te kunnen updaten naar de nieuwste versie.

De 5 belangrijkste updates van april 2023

Bij elke Release Wave brengt Microsoft een gigantisch document uit waarin precies staat wat er vernieuwd wordt. Dat is een flinke kluif om door te nemen, dus hebben wij dat voor je gedaan. Wij vertellen de vijf meest belangrijke updates van deze Release Wave.

1.Microsoft Power Platform direct in Business Central

Het Power Platform, een collectie van zogenoemde ‘Low-Code/No-Code’ tools, is nu nog beter geïntegreerd in Business Central. Hierdoor kan je, ook wanneer je geen developer bent, toch gemakkelijk deze slimme oplossingen inzetten. Zo kan je met voorbeeldsjablonen voor Power Automate snel workflows maken, zonder dat je ook maar één andere tool hoeft te openen. Daarnaast kan je makkelijker externe systemen zoals je website integreren, zelf data-analyses maken en jouw (voorraad)lijsten updaten zonder Excel te hoeven openen.

2.Verbeterde admin-tool

Er was uiteraard al een admin-tool aanwezig waarin je de instellingen van Business Central kon beheren. Maar met versie 22 kan je nu in één admin-tool de instellingen van al je van Microsoft Dynamics 365 applicaties beheren. Ook kan je hier voortaan alle tussentijdse updates per app installeren.

3.Verdere connectie met Microsoft Teams &
Microsoft 365

De applicaties van Microsoft 365 werkten al gedeeltelijk samen met Business Central. Nu is deze samenwerking nog beter geworden, waardoor de Teams-kaarten automatisch worden aangevuld met de data die je in Business Central hebt staan. Zo heb je tijdens een Teams-call direct alle noodzakelijke informatie bij de hand.

4.Betere performance & veiligheid

Net als bij elke update, is ook bij deze update weer veel aandacht geschonken aan de performance en veiligheid van de tool. Logisch, want de afgelopen jaren vragen we steeds meer van de tools, en worden daarnaast cybercriminelen steeds maar slimmer. Versie 22 zorgt ervoor dat je weer optimaal beschermd bent, én dat je optimaal kunt profiteren van een razendsnel systeem.

5.Geoptimaliseerd gebruikersgemak

Business Central is niet alleen sneller en veiliger, maar ook gemakkelijker geworden. Door het verbeterde gebruikersgemak en het toevoegen van nieuwe features - zoals het koppelen van meerdere applicaties – kun je nu nog meer uit Business Central halen, ook als je geen getrainde professional bent. Daarnaast heeft Microsoft nu meer introductiefilmpjes en hulpmiddelen toegevoegd, waardoor je sneller de mogelijkheden onder de knie krijgt.

Nieuwsgierig naar alle updates?

We kunnen het ons goed voorstellen dat je benieuwd bent naar hoe de updates in deze Release Wave jouw bedrijf verder kunnen helpen. Daarom staat je contactpersoon klaar om je te helpen. Bel, mail of vul het contactformulier in, dan vertellen we je alles over deze Release Wave. Wil je zelf de diepte in duiken? Ook dat kan. Op de website van Microsoft staat alles tot in detail uitgelegd.

Hulp nodig?

Werk je nog met een oudere versie van Business Central of Navision en wil je graag ook profiteren van alle nieuwe mogelijkheden? Of heb je hulp nodig bij de update van Business Central? We helpen je graag! Ook dan kan je contact opnemen via je contactpersoon, of via het contactformulier op de website. Samen met jou kijken we naar wat de nieuwste versie van Business Central voor jouw bedrijf kan betekenen, en helpen we je met de integratie.