• 21-10-2019
  • door Xperit
  • | Nieuws

Van Nifterik kiest voor Microsoft D365 Business Central SaaS en Xperit als Solution Partner!

Van Nifterik kiest voor Microsoft D365 Business Central SaaS en Xperit als Solution Partner!

Van Nifterik Quality Support is marktleider in Nederland op het gebied van (bamboe)plantondersteuning en is gevestigd in Ede en Guangzhou China. In China is jaren geleden een eigen productiefabriek en een handelskantoor opgericht. Van Nifterik is een bloeiende onderneming, dat erop is gericht om de beste en mooiste plantondersteuning te ontwikkelen. Als importeur en groothandel leveren ze ook andere ondersteuningsproducten voor de tuinbouw zoals plastic clips, metalen vormen, rekken en varianten van bamboe zoals splitbamboe en tonkinstokken.

Blauwdruk

Van Nifterik wil haar bedrijfsprocessen verder automatiseren met Business Central ERP-software ter ondersteuning. Daartoe is besloten om intern onderzoek te doen en een blauwdruk te schrijven ter voorbereiding op de implementatie.

De hoofdvraag van dit onderzoek: op welke wijze past Business Central bij Van Nifterik als ondersteuning van hun bedrijfsprocessen en welke aanpassingen zijn daarbij nodig?

Met de medewerkers bij Van Nifterik zijn de processen doorgenomen en besproken. Daarbij is per onderwerp geïnventariseerd hoe dit met Business Central ondersteund kan worden en waar eventuele aanpassingen nodig zijn. In dit document zijn de processen per afdeling en functioneel werkgebied beschreven. In diverse situaties zijn wensen geuit, waar aanpassingen voor gerealiseerd moeten worden eventueel op korte of lange termijn.

Waarom Microsoft Business Central & Xperit?

Ronald Evers, Sales Consultant bij Xperit: “Bij Van Nifterik liggen diverse mogelijkheden voor het optimaliseren van de werkprocessen door het in gebruik te nemen van Business Central. Hierbij worden gegevens uit meerdere systemen gecentraliseerd (centrale opslag), wordt het aantal dubbele handelingen sterk verminderd (dubbele invoer van gegevens) en wordt een efficiencyslag gemaakt bij het uitwisselen van gegevens tussen de verschillende entiteiten binnen de Van Nifterik groep (o.a. intercompany handelingen en scannen van inkoopfacturen).

Daarnaast wordt het hele productieproces geoptimaliseerd met Business Central. Dit biedt uitgebreid inzicht in de productiefaciliteit in China en zorgt voor planningsinzicht en groeimogelijkheden. Aanvulling met een app voor de werkvloer biedt optimalisatie voor het administreren van productieverbruik, -output en urenadministratie”. Ronald vervolgt: “Dit is dus een zeer uitdagende opdracht waarbij Van Nifterik ook gebruik gaat maken van Microsoft Business Central Saas, als één van eerste bedrijven in Nederland”. Xperit is dus zeer verheugd dat Van Nifterik heeft gekozen voor deze oplossingsrichting!

Edwin van Beek, interim Projectmanager bij Van Nifterik, geeft aan: “Van Nifterik zocht naar een Microsoft Partner die met ons wilde en kon meedenken naar de juiste softwarematige oplossing om ons niet alleen in het heden te helpen bij de optimalisatie van alle bedrijfsprocessen, maar die ook een heldere toekomstvisie had waar Microsoft en haar oplossingen naar toe zouden gaan en hoe ons dit ook weer kon helpen. Wij denken met Xperit hiervoor de juiste organisatie te hebben gevonden en de manier van adequaat meedenken en communiceren laat dit ook zien. We hebben nauw contact met elkaar, waarbij het projectplan middels periodiek overleg wordt besproken en eventueel wordt bijgestuurd”.