• 29-04-2021
  • door Xperit
  • | Nieuws

Microsoft al 14 jaar leider in Gartner Magic Quadrant voor Analytics en BI-platforms

Microsoft al 14 jaar leider in Gartner Magic Quadrant voor Analytics en BI-platforms

Voor het 14e jaar erkend Gartner Microsoft als Magic Quadrant Leader op het gebied van analyse- en business intelligence-platforms.

Gartner, een toonaangevend technisch onderzoeksbedrijf, stelt elk jaar een rapport op waarin zij de grootste en bekendste BI tools omschrijven en indelen in een kwadrant. Zij delen de tools in op basis van de ervaringen van gebruikers, beoordeeld op diverse kritische functies die een BI analytics platform moet hebben, zoals infrastructuur, datamanagement, analyse & contentcreatie, het delen van bevindingen en algemene mogelijkheden. 

In een uitgebreid rapport leest u over de beoordeling van Gartner van de functionaliteiten en mogelijkheden die de verschillende producten in deze markt onderscheiden.

  • Microsoft biedt gegevensvoorbereiding, visueel gegevensherstel, interactieve dashboards en augmented analytics in Power BI.
  • De toenemende integratie van Power BI in Microsoft Teams, met zijn tientallen miljoenen dagelijkse actieve gebruikers, zal het bereik van Power BI in de wereld van werken op afstand onvermijdelijk verder vergroten.

Dit Quadrant is gepubliceerd door Gartner Inc. als onderdeel van een uitgebreid onderzoek en moet worden bekeken in de context van het complete document. Dit hele onderzoek is te verkrijgen op aanvraag bij Microsoft.

Microsoft Power BI

Microsoft Power BI is een Business Intelligence tool die bedrijfsdata omzet in visuele rapportages. Het is meer dan een rapportagetool, Power BI verzamelt en combineert data uit verschillende databronnen van uw organisatie en verwerkt deze in mooie visuele dashboards en rapporten. Databronnen als Business Central ERP, Microsoft Excel maar ook van derden zoals bijvoorbeeld Google Analytics.

Microsoft kenmerkt zich met Power BI door haar relatief lage instapprijs en is relatief eenvoudig in gebruik. Met gevorderde Excel kennis heb je de basisvaardigheden van PowerBI snel onder de knie. 

Power BI desktop is voor de rapport ontwikkelaar. Vervolgens worden de dashboards gepubliceerd naar de Microsoft Cloud. Er is verregaande integratie met Office 365. Power BI is inmiddels een volwassen pakket en maandelijks komen er nieuwe functionaliteiten en verbeteringen bij.  Daarnaast heeft Microsoft een zeer actieve community.