• 04-05-2020
  • door Martin van der Eijk
  • | Artikel

Hoe houd ik als handelsbedrijf inzicht in mijn voorraden?

Hoe houd ik als handelsbedrijf inzicht in mijn voorraden?

Al geruime tijd houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus ons dagelijks bezig. Naast de zorg voor onze gezondheid en die van onze dierbaren is de impact op de economie ook een grote onzekerheid.
Voor groothandels en productiebedrijven met een grote handelsfunctie liggen er uitdagingen op logistiek gebied. U wilt graag kunnen inspelen op de veranderende markt en moet wellicht uw strategie aanpassen en doelstellingen bijstellen.

Inzicht in voorraden

Het is meer dan ooit belangrijk om inzicht te verkrijgen hoe het gaat met uw business. Uit onderzoek is gebleken dat de online vraag met ruim 50% is toegenomen, een goede koppeling tussen uw ERP-software en uw webshop is belangrijk. U wilt inzicht in de vraag naar uw producten en uw voorraden optimaliseren. Daarbij wilt u uw voorraden niet te hoog op laten lopen, maar wel graag snel kunnen leveren om niet ingehaald te worden door uw concurrenten. Daarbij is momenteel voor velen de toelevering een stuk onzekerder geworden.

Leveringsketen

Veel bedrijven ervaren veranderingen in de vraag naar bepaalde producten en zien dat er aanpassingen nodig zijn in de leveringsprocessen. Sommige leveranciers moeten zelfs deuren sluiten of kennen transportrestricties. Belangrijk is dan ook dat u kunt rekenen op optimale prestaties en stabiliteit van uw e-commerce kanaal. Op die manier voorkomt u problemen mochten er pieken ontstaan in de bestellingen. U wilt realtime inzichten in de voorraden en prijzen maar ook klantbeleving is enorm belangrijk. Het volgen van de bestellingen en duidelijkheid over levertijden wanneer een artikel niet voorradig is zijn essentieel geworden.

Verzendsoftware

Wanneer u veel pakketten te verzenden heeft wilt u eenvoudig transportzendingen digitaal kunnen aanmelden bij uw vervoerders. Hiervoor wordt meestal gebruikt gemaakt van de verzendsoftware van Transsmart. Aan het Transsmart verzendsoftware platform zijn ruim 400 vervoerders gekoppeld. Het betreft nationale, internationale en wereldwijde vervoerders.
Veel ERP-systemen, zo ook die van Microsoft, zijn te koppelen met Transsmart. Zo optimaliseert en automatiseert u het verzenden van uw goederen.  Het is mogelijk uw zendingen te volgen op één plek en middels verschillende rapporten krijgt u meer inzicht in uw transportkosten in relatie tot de kwaliteit die uw vervoerder biedt. Het systeem helpt u om de beste vervoerdersoptie te kiezen voor uw zending.

Alles-in-één bedrijfssoftware

Om flexibel in te kunnen spelen op deze veranderde markt en inzicht verkrijgen in uw huidige business is het belangrijk om een toekomstgericht ERP-platform te gebruiken. 
De basis is uw ERP, dit kan indien gewenst worden aangevuld met branchespecifieke functionaliteiten en worden gekoppeld met een webshop en verzendsoftware. Kiest u voor Cloud ERP? Dan zijn er apps om bijvoorbeeld automatisch facturen te verwerken of uw supply chain te verbeteren.

Xperit, partner in ERP-software voor handelsbedrijven

Noem ons een softwareleverancier, al is dat wat kort door de bocht. We leveren niet alleen, we ontwikkelen en helpen groothandels en productiebedrijven slimme software implementeren. Zo maken we gegevens inzichtelijk. Dat doen we met Microsoft Dynamics 365 Business Central, een compleet ERP-pakket. Het helpt u uw bedrijf te automatiseren en uw sales, inkoop, operatie, boekhouding en voorraadbeheer te koppelen. Business Central geeft u de controle over financiën en vereenvoudigt de toelevering, productie en andere bedrijfsactiviteiten. Het blinkt uit in ondersteuning van uw logistiek: magazijn- en voorraadbeheer. En als dat nog niet genoeg is doen wij daar met het Xperit team graag een schepje bovenop met onze eigen ontwikkelde add-on, speciaal voor groothandels. Door onze jarenlange ervaring op ERP-gebied in deze branche weten we wat er speelt en helpen wij u graag uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.