Xperit - X/Label

 
X/Label

In verschillende processen in een ERP-omgeving bestaat de behoefte op specifieke labels te kunnen printen met gegevens uit het ERP-systeem. Te denken valt hierbij aan Adreslabels (klanten/contacten), Artikellabels, Schaplabels, Verzendlabels en SSCC labels. 

De standaard report mogelijkheden zijn daar vaak niet afdoende voor o.a. door onvoldoende flexibiliteit en grafische mogelijkheden en daarnaast is de aansturing van specifieke labelprinters een uitdaging.   

Om deze redenen zal gebruik gemaakt worden van specifieke labelsoftware, zoals bijvoorbeeld Bartender, voor het samenstellen en afdrukken van labels op specifieke labelprinters. Om deze labelsoftware goed aan te laten sluiten met het ERP heeft Xperit speciaal voor Microsoft Dynamics NAV en Microsoft Dynamics 365 Business Central X/Label ontwikkeld. 

 

SSCC labels

Een voorbeeld van een label die vrij veel ERP-data bevat is een SSCC label. SSCC is de afkorting voor “Serial Shipping Container Code”,  de code die internationaal wordt erkend als unieke verzendcode voor pallets en containers. Deze code wordt op het SSCC-label afgedrukt in de vorm van scanbare barcode. Naast de SSCC-barcode kan het label een grote hoeveelheid additionele informatie bevatten, zowel in leesbare vorm als in de vorm van barcodes die op basis van internationale afspraken worden samengesteld.

Voorbeelden van deze informatie zijn:

 •      Artikelnummer
 •      Aantal
 •      Ordernummer (zowel van ontvanger als verzender)
 •      GLN van de afleverlocatie
 •      Batchnummer
 •      Houdbaarheidsdatum
 •      Gewicht

 

Outputformats 

  In X/Label wordt ervan uitgegaan dat de uitwisseling van informatie richting de labelsoftware zal plaatsvinden op basis van files die vanuit Business Central worden gegenereerd en klaargezet voor import door de labelsoftware. Format van de te genereren files is afhankelijk van de mogelijkheden die de labelsoftware ondersteund, te denken valt hierbij primair aan: 

  • Platte tekstfiles (CSV/fixed length) 
  • XML 

  X/Label zorgt voor een naadloze integratie tussen Business Central ERP en de labelsoftware.

  SSCC Label functionaliteit voor Euroselect

  Xperit klant Euroselect is leverancier van Jumbo Supermarkten en is al vele jaren gebruiker van Microsofts Dynamics software. Om te kunnen leveren aan het nieuwe duurzame en nagenoeg volledig geautomatiseerd distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein maakt Euroselect gebruik van de door Xperit ontwikkelde oplossing voor het afdrukken van de benodigde labels en het versturen van elektronische berichten. 

  SSCC Label functionaliteit voor Euroselect