Xperit - X/Commerce

 
X/Commerce

X/Commerce is de app om Microsoft Dynamics 365 Business Central te koppelen aan een webshop als bijvoorbeeld Magento. De app bestaat uit 2 onderdelen:

  1. X/Connect – hiermee verzorgen we de communicatie tussen Business Central en de webshop.
  2. X/PIM – functionaliteit binnen Business Central om o.a. alle relevante productinformatie vast te leggen.
X/Connect

X/Connect is een tool voor de inrichting van de opbouw en inhoud van de tussen de webshop en Business Central uit te wisselen berichten. Dit zonder de noodzaak daarvoor te moeten programmeren. De interface is daarmee flexibel in te passen in de specifieke situatie van uw bedrijf en de wijze waarop gegevens tussen Business Central en de Webshop uitgewisseld dienen te worden.

Binnen X/Connect vindt logging van gegevens plaats zodat het mogelijk is om naast collectieve/eenmalige update van alle gegevens ook tussentijdse updates uit te voeren van gegevens die zijn gewijzigd of verwijderd.

Voor de daadwerkelijke uitwisseling van gegevens zijn verschillende technieken te gebruiken. Per gegevenstype kan daarbij gekozen worden uit:

  • File system
  • FTP
  • API

Hoewel de app primair is opgezet voor de uitwisseling met Magento maakt de flexibele en onafhankelijke inrichting het mogelijk om met iedere willekeurige webshop te koppelen.

X/PIM

Kenmerkend voor webshops is dat er behoefte is aan meer en andere gegevens per artikel t.b.v. de presentatie van artikelen in een productcatalogus en op de productpagina’s binnen de shop. Te denken valt daarbij aan:

  • Uitgebreide (commerciële) omschrijvingen inclusief opmaak t.b.v. presentatie binnen de shop.
  • Meerdere productafbeeldingen.
  • Flexibele productkenmerken afhankelijk van type product.
  • Uitgebreide groepsstructuur t.b.v. opbouw productcatalogus.
  • Vastleggen up-sell/cross-sell opties.

Om het onderhoud van productgegevens op één plaats te kunnen concentreren bevat X/PIM extra velden en functies waarmee het volledige beheer van artikelgegevens binnen Business Central kan plaatsvinden. Er is voor dit doel geen extern Product Information Management (PIM) systeem nodig.

Wilt u meer weten over onze X/Commerce oplossing? 

Maegis koppelt webshop met Microsoft NAV ERP, orderinvoer verloopt een stuk sneller

Webshops zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Tegenwoordig bestelt vrijwel iedereen online. Vooral in de tijd van het thuiswerken is het aantal bestellingen via webshops extreem toegenomen. Hoe mooi zou het zijn het ERP-systeem te verbinden met uw eigen webshop? Automatisch afboeken van de voorraad en alle orders bij elkaar, dit kan met X/Commerce van Xperit en is geïmplementeerd bij Maegis.