Slimstock - voorraadoptimalisatie

 
Experts in voorraadoptimalisatie

Sinds de oprichting in 1993 is Slimstock uitgegroeid tot Europees marktleider in voorraadoptimalisatie met meer dan 1000 klanten wereldwijd. Slim4, het softwarepakket voor forecasting, demand planning en voorraadoptimalisatie, helpt u om de juiste voorraad op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen.

Het helpt u uw voorraad te verlagen en tegelijkertijd de servicegraad te verhogen. Zo stijgt de servicegraad, terwijl de kosten dalen. Slimstock garandeert u dat u de resultaten behaalt die u voor ogen heeft. U verdient uw investering in Slim4 binnen een jaar terug. 

Slim4 is ontworpen en gebouwd voor een naadloze ERP integratie. Met ERP als de backbone van uw bedrijf is Slim4 de best-of-breed oplossing die u in staat stelt meer uit uw business te halen en in een dynamische omgeving uw voorraad te optimaliseren. De integratie van Slim4 met Business Central is gebaseerd op praktisch te gebruiken interfaces, waardoor de implementatie altijd zonder risico op tijd en binnen budget wordt gerealiseerd.

 

Optimale servicegraad

Om verkoop- en winstdoelstellingen te realiseren, is het cruciaal dat de juiste artikelen op de juiste locatie beschikbaar zijn. Gezien de toenemende complexiteit van moderne organisaties, is een goede voorraadplanning belangrijker dan ooit maar ook complexer dan ooit.
De variëteit en de omvang van productassortimenten nemen toe en het aantal verkoopkanalen stijgt. De planningsmodule binnen Slim4 is speciaal ontwikkeld om bedrijven in staat te stellen hun voorraden te optimaliseren en het inkoopproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.
De module voor voorraadoptimalisatie in Slim4 berekent voor elk artikel, wanneer en hoeveel u moet bestellen om de gewenste servicegraad te bereiken. Op basis van historische verkopen, de voorspelde vraag en de actuele voorraadsituatie binnen de supply chain, berekent Slim4 optimale besteladviezen. Dit zorgt ervoor dat de juiste artikelen altijd op de juiste plaats beschikbaar zijn.

Dynamische berekening van veiligheidsvoorraad

Om ook bij onverwachte vraag de gewenste servicegraad te kunnen bieden, moet voor elk product de juiste buffer of veiligheidsvoorraad worden berekend. Diverse geavanceerde functionaliteiten in Slim4 stelt bedrijven in staat om de buffervoorraad dagelijks te optimaliseren door:

  • Te differentiëren in servicegraad, rekening houdend met levertijden, optimale bestelhoeveelheden en bestelmomenten.
  • Onderscheid te maken tussen presentatievoorraad, ijzeren voorraad en alle andere soorten voorraad.
  • Automatische optimalisatie van inkooporders voor alle SKU's op alle locaties.
  • Replenishment op basis van dynamische MIN/MAX-regels.
  • Direct reageren op ontwikkelingen in de vraag op zowel artikel- als locatieniveau.
  • Optimaal in- en uitfaseren van artikelen op basis van product life cycle management.
Omnichannel voorraadplanning

Om tot een winstgevende omnichannel operatie te komen, is het belangrijk dat bedrijven in alle verkoopkanalen de juiste voorraad beschikbaar hebben. Veel omnichannel bedrijven bieden grote assortimenten wat het lastig maakt om per artikel te bepalen of het wel of niet op voorraad moet worden gehouden. Slim4 helpt bedrijven hun marges te vergroten door over alle kanalen de voorraad te optimaliseren:

  • Differentiëren in servicegraad per verkoopkanaal.
  • Geïntegreerde voorplanning voor magazijnen, winkels, webwinkels en marktplaatsen.
  • Optimaliseren van marges bij het in- en uitfaseren van producten.