Referentie Anamet Europe: “Bij Xperit kennen we iedereen persoonlijk”

Anamet Europe: “Zonder goed werkend ERP-systeem zijn we kansloos”

Onmisbaar
Anamet Europe is specialist op het gebied van flexibele slangen. Het bedrijf fungeert als producent én groothandel op de internationale markt. Volgens Peter Warmerdam, financieel manager bij Anamet Europe, is een goed ERP-systeem onmisbaar in een bedrijf met zoveel bedrijfsprocessen. “Zonder ben je kansloos. Dan heb je veel meer mensen nodig voor de administratie. Nu doen we een paar drukken op de knop. Dan zijn de facturen verzonden.”

Vastgelopen
Vóór de samenwerking met Xperit gebruikte Anamet Europe een ander ERP-systeem. “Uiteindelijk liep de samenwerking met de leverancier vast. Toen moesten we op zoek naar een nieuwe partij, die een ander systeem kon implementeren.”

Heel veel kennis
Dat werd Xperit. De samenwerking tussen Anamet Europe en Xperit verloopt soepel. “Als internationaal bedrijf werken we met verschillende valuta. De euro, dollar en pond lopen bij ons dwars door elkaar. Dat kan een complicatie zijn, maar dankzij een goed ingericht systeem gaat het goed.” Dat komt volgens Warmerdam door een goede wisselwerking tussen de mensen van Xperit en Anamet Europe. “Want zij leveren heel veel kennis en wij stellen de juiste vragen.”

Update
In 2016 geeft Xperit de bedrijfssoftware bij Anamet Europe een update. Warmerdam: “Dan heb je elkaar wel even nodig. Gelukkig pakt Xperit de transitie goed op. Vooraf moet je altijd sleutelen aan de inrichting van de software. Je kijkt in een testomgeving waar je tegenaan loopt. Vervolgens is het tijd voor de echte overstap.” Anamet Europe wil graag dat Xperit die buiten kantooruren uitvoert. Dat gebeurt. “Na de installatie van de software was Xperit nog een hele dag aanwezig. Met vragen konden we direct bij hen terecht.”

Bereikbaar
Met die bereikbaarheid zit het bij Xperit sowieso goed, vindt Warmerdam. “Als er issues zijn, dan lost Xperit ze altijd snel op. We kennen de medewerkers van Xperit persoonlijk. Dat helpt. We weten precies wat we aan elkaar hebben. Dat werkt heel goed.”