Xperit werkwijze

 
 
 

Aanpak selectietraject Xperit

We bieden de mogelijkheid om vragen te stellen via de e-mail maar beter nog plan een vrijblijvende afspraak in met onze salesconsultant. In dit online gesprek maakt u kort kennis met Xperit en ons ERP-platform Microsoft Dynamics 365 Business Central. Graag vervolgen wij dit op locatie om uw doelstellingen helder te krijgen en om Xperit en Business Central wat uitgebreider te presenteren.

Wanneer er voldoende aanknopingspunten zijn, dan kunnen wij op basis van de verstrekte informatie een globaal budget afgeven voor het project. Als dit in de lijn der verwachting ligt dan wordt er in een tweede gesprek een uitgebreidere inventarisatie gemaakt. Dit ook ter voorbereiding op een demo. Het volledige salestraject wordt u tijdens de eerste kennismaking gepresenteerd.

 
 
 

ERP-systeem selecteren

Een ERP-systeem selecteren is een intensief en tijdrovend traject. Een goede voorbereiding is essentieel. Minstens zo belangrijk als de keuze van uw ERP-software is de keuze voor de implementatiepartner. Zowel voor, tijdens als na de implementatie heeft u een intensieve samenwerking. Tijdens het selectieproces is het dan ook belangrijk dit aspect mee te nemen, vaak heeft deze partner naast applicatiekennis ook branchekennis. Maar hoe pakt u zo’n pakketselectie aan en hoe komt u uit bij de voor u geschikte implementatiepartner? In dit E-book hebben we een aantal aandachtspunten en criteria voor u uitgewerkt. 

Doe er uw voordeel mee! 

 
 
 

ERP-software implementeren

Traditioneel wordt de implementatie van ERP-systemen als een technische aangelegenheid beschouwd. Met de IT-afdeling als de trekker van het project en de focus op de techniek. Mede door standaardisatie en verbeterde kwaliteit van hard- en software en de volwassenheid van de cloud vormt de techniek de laatste jaren een meer stabiele factor. Naast technische en functionele aspecten, zijn ook organisatorische en menselijke aspecten steeds belangrijker geworden voor een ERP-implementatie. Deze zogenaamde ‘human factors’ blijken vandaag de dag voorname factoren die het verschil uitmaken tussen succes en falen. Wat kunt u doen om dit project een succes te laten zijn? We hebben een aantal aandachtspunten uitgewerkt.