• 26-11-2018
  • door Lubbert van den Heuvel
  • | Nieuws

Xperit bestaat 10 jaar!

Xperit bestaat 10 jaar!

Deze maand bestaat Xperit alweer 10 jaar. 'Time flies, when you're having fun'', zeggen ze ook wel. Ondanks een aantal bewogen jaren streeft Xperit nog steeds haar doelen na: het bieden van toegevoegde waarde aan haar klanten. Om dit 10-jarige bestaan te vieren heeft het hele Xperit-team zich vertoefd in het Belgische Leuven. Medeoprichter Lubbert van den Heuvel neemt u in zijn verhaal graag mee door de afgelopen jaren

Het ontstaan van Xperit Solutions

''Ik herinner het nog als de dag van gisteren, dat moment ergens in april 2008. Op enig moment vertelde ik één van mijn collega’s van het idee om voor mezelf te beginnen, als ZZP’er wel te verstaan. De collega reageerde verbaasd en enthousiast tegelijk. Voor mezelf beginnen was een goed idee, als ZZP’er wat minder. Hij had namelijk hetzelfde idee en hij kende nog een paar mensen.

Zo was het idee geboren, en korte tijd later zaten we met z’n vijven bij elkaar. Plannen werden gemaakt en voorbereidingen werden getroffen. We hadden het plan om niet het zoveelste 'Solution Center' te worden, maar de focus te leggen op enerzijds dienstverlening en anderzijds de ontwikkeling van nieuwe componenten. Dienstverlening om de gap tussen business en applicatie te overbruggen en ontwikkeling van componenten voor Dynamics Entrepreneur.

Kort na onze officiële start op 1 september 2008 werd bekend dat we in een financiële crisis waren beland. Daarbij besloot Microsoft een paar dagen na 1 september 2008 het product Dynamics Entrepreneur van de markt te halen. Een paar hobbeltjes om te nemen, maar ach, niet getreurd. We hadden een mooie klant waar 4 van de 5 mannen een groot deel van de tijd facturabel en nuttig actief waren. Toen deze klant in mei 2009 surseance van betaling aanvroeg en een paar weken later het faillissement werd uitgesproken brak een spannende tijd aan. De broekriem ging letterlijk een paar tandjes strakker. Maar waar een deur dicht gaat, gaan nieuwe deuren weer open. Vanuit de samenwerking met Axavion in Veenendaal ontstond een nieuwe loot aan de Xperit boom, te weten Xperit Solutions.

Terugkijkend hebben we binnen Xperit best het nodige meegemaakt. We hebben de financiële crisis aan den lijve ondervonden, maar deze mochten we gelukkig wel overleven. In 2008 gestart als club van 5 aandeelhouders hebben we in de achterliggende periode de nodige mensen zien gaan, maar ook heel veel nieuwe mensen zien komen. Vandaag de dag zijn we een professioneel bedrijf met een team van 16 enthousiaste en gepassioneerde mensen. Professionals elk met een eigen persoonlijkheid en een eigen mening, maar wel met een gezamenlijk doel: het bieden van toegevoegde waarde aan onze klanten, zodat zij Microsoft Dynamics op een juiste manier gebruiken.

Tien jaar is een hele periode, maar oh zo kort als je achteromkijkt. Als ik zo achterom kijk dan ben ik dankbaar voor de positie waarin Xperit zich bevindt. Vanuit deze positie zie ik de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Ik hoop, en bid, dat Xperit ook de komende periode een goede thuisbasis mag zijn waar werknemers met plezier hun werk doen. Tegelijkertijd hoop ik dat het een uitvalsbasis is van waaruit we nog heel veel klanten verder mogen helpen met en in het gebruik van de Microsoft Dynamics producten''.