• 03-03-2020
  • door Martin van der Eijk
  • | Artikel

Voordelen van Microsoft Dynamics 365 Business Central Cloud ERP

Voordelen van Microsoft Dynamics 365 Business Central Cloud ERP

Het tijdperk van moderne cloud ERP-systemen

De behoeften en verwachtingen van uw klanten zijn geëvolueerd, maar uw boekhouding en bedrijfssoftware kunnen de toenemende eisen en wensen moeilijk bijhouden. U heeft een modern technologieplatform nodig dat uw bedrijf en uw mensen met elkaar verbindt.

Een complete alles-in-één oplossing voor het beheer van uw bedrijfsprocessen voor MKB-bedrijven kan:
•    automatisch  uw systemen en processen samenbrengen zodat uw medewerkers dit niet hoeven te doen;
•    u een compleet beeld verschaffen van uw bedrijfsvoering, met rapporten waar en wanneer u deze nodig hebt; 
•    u snel up & running helpen, zodat verandering uw dagelijkse business niet in de weg staat.

Technologie verandert in een zeer snel tempo. Bedrijven die moderne technologie niet omarmen zijn vaak in het nadeel, soms zonder dat ze het door hebben. Informatiesilo's, losgekoppelde systemen en handmatige processen zorgen ervoor dat u niet kunt leveren wat uw klanten verwachten. Dit kan uiteindelijk ook uw bedrijf in gevaar brengen. Maar welke oplossing is geschikt voor uw zakelijke behoeften van vandaag en uw doelen voor toekomstige groei? Hoe kun u zich het beste voorbereiden op verandering? Hoe weet u of u en uw systemen klaar zijn voor de overstap naar de cloud?

Introductie van Microsoft Dynamics 365 Business Central-Cloud ERP

Na vele jaren van ontwikkeling, heeft Microsoft in 2016 haar ERP- en CRM-productaanbod compleet gerebrand. Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision), ERP van Microsoft geïntroduceerd in 2002, is nu Microsoft Dynamics 365 Business Central.
Deze rebranding heeft geresulteerd dat al hun producten een naamgeving kennen van "Microsoft Dynamics 365" gevolgd door de specifieke toepassing of productnaam. Denk aan Dynamics 365 for Sales, Microsoft Dynamics 365 for Marketing, enzovoort. Microsoft Dynamics 365 Business Central (Business Central) is de volgende generatie ERP-oplossing voor kleine tot middelgrote organisaties, die gebruiksvriendelijk is en eenvoudig aan te passen. Het verbindt de verschillende afdelingen met één systeem, heeft een frisse intuïtieve gebruikersinterface en is veilig gehost door de Azure Cloud Hosting-service van Microsoft.
Uitgangspunt voor de ontwikkeling van Business Central zijn de functionaliteiten van Microsoft Dynamics NAV geweest, de populairste ERP van Microsoft. Business Central is eenvoudig uit te breiden met andere Microsoft Cloud Services zoals Office 365, Microsoft Automate (Flow), Power BI en PowerApps.

Business Central is een cloud-gebaseerde ERP-oplossing die snel in gebruik kan worden genomen. De tijden van lange, gecompliceerde en dure ERP-implementaties zijn voorbij. Business Central is snel te implementeren en u hoeft niet langer interne IT-resources te besteden aan de installatie en onderhoud van de servers voor uw ERP-systeem. Business Central is ontworpen om op te schalen als uw bedrijf groeit. Daarom, zelfs als u een startend bedrijf met 1-4 gebruikers bent, kunt u gebruik maken van alle functionaliteiten van Business Central zonder vooraf dure licenties aan te hoeven schaffen. Naarmate uw bedrijf groeit in aantal werknemers en middelen, groeit Business Central-met u mee zodat altijd kunt profiteren van de mogelijkheden van uw ERP-oplossing.

10 voordelen Dynamics 365 Business Central Cloud ERP

Microsoft Dynamics Business Central is niet alleen voor kleine bedrijven. Er is geen limiet aan het aantal gebruikers dat kan werken met deze moderne ERP-oplossing. 
Het helpt u bij het beheren van uw bedrijfsprocessen zoals boekhouding & financiën, verkoop & inkoop, voorraadbeheer, opslag, assemblages, productie, relatiebeheer, servicemanagement en nog veel meer.

Wij hebben voor u de 10 belangrijkste voordelen van Microsoft Dynamics 365 Business Central op een rij gezet. Het geeft u een duidelijker beeld van hoe moderne Cloud bedrijfssoftware uw processen stroomlijnen en helpt u betere beslissingen te nemen door middel van inzichtelijke, relevante gegevens. Gelijktijdig is uw bedrijf klaar voor toekomstige groei.

1.    Een moderne ERP-omgeving

Business Central is de toekomst van de ERP-oplossingen. Cloud als basis is nog maar het begin. Implementatietijden zijn veel korter. Naast hoge licentiekosten vooraf hoeft u ook geen dure upgrades meer te doorlopen.  Business Central plant 2x per jaar automatisch een update.

2.    Business apps

Microsoft en het partnernetwerk hebben er honderden apps ontwikkeld voor vrijwel elke branche. Er zijn minder aanpassingen nodig om aan de specifieke behoeften te kunnen doen. De kans is groot dat iemand al heeft nagedacht wat uw business nodig heeft daar al een app voor heeft ontwikkeld. Dit vermindert de additionele kosten voor maatwerk.

3.    Integratie van Microsoft-producten

Microsoft heeft als doel om medewerkers goed te laten samen werken door één werkomgeving te creëren en hogere productiviteit te realiseren. Microsoft Dynamics 365 Business Central sluit naadloos aan met andere Microsoft producten als Office 365 (Outlook/Word/Excel), Teams, Power BI en Automate (Flow).

4.    Een moderne gebruikersinterface 

De gebruikersinterface van Business Central werkt vanuit een browser. De omgeving is daardoor met alleen een internetverbinding altijd en overal toegankelijk op elke device. Dit biedt vele voordelen voor o.a. accountmanagers of servicetechnici. Zij zijn altijd ter plaatse op de hoogte van de meest actuele informatie en kunnen direct bij de klanten voorraden bekijken, bestellingen plaatsen en afspraken vastleggen.

5.    Uw infrastructuur in handen van experts

Uw Business Central-omgeving is nu gehost in de Microsoft Azure Cloud. Geen kosten meer voor aanschaf en opslag van servers in donkere gekoelde ruimtes in uw eigen kantoorgebouw. Dit levert u uiteindelijk ook een verbetering op in het herstel, indien nodig, en beveiliging. 
Microsoft investeert continu in middelen om ervoor te zorgen dat uw gegevens altijd veilig en 24/7 beschikbaar zijn. Microsoft is trots op zijn "up-time" van meer dan 99%. 

6.    Betere klantervaring

Wanneer disruptors uw markt betreden en bouwen aan veranderingen en verbeteringen in de technologie en digitalisering verwachten uw klanten (B2B en B2C) dat u meegaat in deze ontwikkelingen. Uw werknemers kunnen de gewenste klantervaring niet leveren als ze te maken hebben met allemaal losse systemen. Zowel klanten als werknemers zullen gefrustreerd raken en profiteren van wat de disruptors te bieden hebben.
Met Microsoft Dynamics 365 Business Central kunt u gegevens centraliseren en verbinden vanuit uw hele organisatie om betere klantervaringen te ondersteunen. Met toegang tot belangrijke informatie over klanten kunnen werknemers efficiënte en persoonlijke service bieden. Gekoppelde en geïntegreerde systemen voorkomen knelpunten en miscommunicatie.

7.    Completere bedrijfsinzichten

Afzonderlijke systemen die worden gebruikt om verkoop, financiën en operations te beheren maken het moeilijk zo niet onmogelijk om een volledig overzicht van uw business te bieden. Microsoft ERP geeft teams en managers een holistisch beeld van het bedrijf. Het verbindt boekhouding, verkoop, inkoop, voorraadbeheer en klantenservice. Het identificeert de knelpunten in de processen, prestaties op de verschillende locaties en de opkomende producttrends. Dit alles realtime, overal en altijd toegankelijk vanaf iedere device.

8.    Ondersteuning van een modern en mobiel personeelsbestand

Momenteel is krapte op de arbeidsmarkt en is een goed personeelsbestand belangrijk voor uw continuïteit. Werkgevers willen een aantrekkelijke werkomgeving bieden. De huidige generatie werknemers verwacht inzicht en informatie binnen handbereik wanneer ze een verkoopdeal afsluiten, aan een project werken of zendingen controleren. Er wordt tegenwoordig nauwelijks nog gebruik gemaakt van papier en het gebruik van verschillende (mobiele) apparaten maakt dat de informatie altijd en overal toegankelijk hoort te zijn. Via ERP in de cloud is het steeds eenvoudiger kwalitatief goed werk te leveren onderweg, vanuit huis of vanaf kantoor. Veilige toegang en ondersteuning van flexibele werktijden. 

9.    Verbetering van de productiviteit en vermindering van fouten

Door gebruik te maken van cloud-ERP zijn systemen geïntegreerd en processen geautomatiseerd. Minder handmatige handelingen en geautomatiseerde workflows zorgen voor snellere afhandeling van bijvoorbeeld bestellingen en dat aankopen worden goedgekeurd. De productiviteit verbetert, hogere transactievolumes zijn mogelijk en fouten verminderen zonder dat u extra werknemers nodig heeft. 

10.    Betaalbaar

Geen investeringen meer in servers, hardware, beveiliging en onderhoud. Ook geen hoge kosten vooraf voor het aanschaffen van uw licenties. U betaalt een vast bedrag per named user per maand. Hierin zitten de licentiekosten, de regelmatige updates en de hostingkosten. U kunt eenvoudig beginnen en naar wens uitbreiden met additionele Microsoft programma’s of Apps. Ook bent u altijd verzekerd van de nieuwste versie van de software.
In het begin investeert u vooral in de initiële implementatie, training en andere gewenste ondersteuning van een gecertificeerde Microsoft partner zoals Xperit. Wij hebben jarenlange ervaring in de groothandels- en productiebranche en kennis van >10 versies van Microsoft NAV en Business Central. Wij helpen u graag!