• 06-05-2021
  • door Xperit
  • | Nieuws

Virtual tour – Ontdek de verborgen wereld van cloud-datacenters

Virtual tour – Ontdek de verborgen wereld van cloud-datacenters

In deze virtual tour neemt Microsoft u mee in hun verhaal over de cloud door u rond te leiden in een datacenter. Echt uniek om op deze manier een kijkje te nemen in de verschillende ruimten van een Microsoft datacenter.

Lobby

De ingang van het datacenter. Hier wordt bepaald aan wie en op welke manier toegang wordt verleend tot welke ruimte. We hebben allemaal in ons dagelijks leven met de cloud te maken. Honderden Micorosoft-datacenters over de hele wereld faciliteren dit door gegevens op te slaan en te beheren met geavanceerde beveiligingsmaatregelen. Begin hier uw tour en lees meer en bekijk korte video’s om een completer beeld te vormen van een datacenter.   

Server Room

De serverruimte is het hart van de enorme computer-  en opslagcapaciteit van Microsoft. Innovatieve server blades, ontworpen en gebouwd onder Project Olympus, Microsofts next-generation model voor opensource cloud hardware, leveren mogelijkheden voor virtuele machines, AI en machine learning en zelfs full platform services zoals Microsoft 365.

Network Room

Data gaat via servers naar een netwerkkamer. Alle data is beveiligd binnen het netwerk, dat lage latentie, schaalbaarheid en de nieuwste ontwikkelingen in cloudtechnologie biedt binnen een van de grootste onderling verbonden netwerken ter wereld.

Operations area

Microsoft beheert datacenteractiviteiten op een veilige, betrouwbare maar vooral ook duurzame manier, met behulp van de nieuwste technologische innovaties. Of dit nu is om ervoor te zorgen dat de server- en netwerkhardware efficiënt wordt gekoeld, back-upsystemen betrouwbaar worden onderhouden of dat de infrastructuur veilig blijft, mensen staan centraal in alles wat er gebeurt in deze datacenteractiviteiten.

Innovation Room 

Microsoft loopt voorop op het gebied van cloudinnovatie. Microsoft streeft voortdurend naar het verbeteren van de beveiliging, betrouwbaarheid  en duurzaamheid van datacenters. Dit om klanten beter van dienst te kunnen zijn en te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar cloud computing en digitale diensten.

In deze ruimte worden 4 innovatieprojecten van Microsoft uitgelicht.

  • Project Natick - onderwater datacenters
  • DNA Storage - hoe electronische data en molekulen dezelfde taal gaan spreken
  • Quantum computing - de nieuwste optimalisatietechnologieën
  • Liquid Immersion Cooling - IT componenten en complete servers onderdompelen in warmtegeleidende diëlektrische vloeistoffen

Microsoft Azure

Als Microsoft partner vinden wij het belangrijk dat de software-oplossingen die wij leveren aan onze klanten goed werken en de data veilig wordt opgeslagen. We hechten veel waarde aan of er wordt voldaan aan de internationale nalevingstandaarden, maar ook aan de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de opgeslagen data. Door deze tour geeft Microsoft nog meer openheid en maakt het de term cloud wat concreter. Ook laat het bedrijf zien wat er wordt gedaan aan duurzaamheid en innovaties. Duidelijk voor ons is wel dat Microsoft de toekomst heeft.