• 16-12-2021
  • door Xperit
  • | Nieuws

Microsoft Dynamics 365 Business Central groeit door en overschrijdt de barrière van 20.000 klanten

Microsoft Dynamics 365 Business Central groeit door en overschrijdt de barrière van 20.000 klanten

Microsoft heeft onlangs interessante gegevens gepubliceerd over de prestaties van Dynamics 365 Business Central, haar cloud ERP-oplossing voor het MKB. Er waren veel redenen voor tevredenheid, aangezien het aantal organisaties dat Business Central gebruikt verdubbelde in vergelijking met een jaar geleden. Dit betekent dat er in slechts 12 maanden tijd meer dan 10.000 nieuwe klanten van over de hele wereld zijn bijgekomen. Dit is een indrukwekkend resultaat dat Business Central ’s werelds snelst groeiende ERP-oplossing voor het middensegment maakt.

Ruim 20.000 klantorganisaties

Dynamics 365 Business Central heeft nu meer dan 20.000 klant organisaties op haar SaaS-platform en ziet daarbij ook een continue groei in het aantal gebruikers per implementatie. Deze bijgewerkte cijfers komen van Microsoft's general manager Mike Morton, die ze eind oktober presenteerde tijdens het DIRECTIONS-evenement voor Dynamics 365 Business Central partners uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Precies een jaar geleden meldde Morton nog dat Business Central de mijlpaal van 10.000 klanten overschreed.

Indrukwekkende groei

Dit impliceert een groei van 10.000 klant organisaties in slechts 12 maanden tijd, meer dan 800 nieuwe klanten per maand. Dit is inderdaad een indrukwekkend aantal, gezien het feit dat veel lokale ERP-concurrenten niet eens 800 klanten in totaal hebben. Deze groei blijft overigens versnellen omdat de maandelijkse stijging tussen oktober 2019 en november 2020 nog 500 nieuwe klanten bedroeg.

Ambitie

Microsoft heeft een scherp doel voor de nabije toekomst. Het bedrijf zet zich in om Business Central 's werelds beste ERP-oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven te maken. Een van de aandachtsgebieden daarbij is het verder stroomlijnen van de implementatie. Microsoft’s doel is om dit proces zowel eenvoudiger, sneller als goedkoper te maken.

Wereldwijde beschikbaarheid

De tekenen voor een aanhoudend sterke groei zijn allemaal positief. Microsoft blijft het aantal gelokaliseerde Business Central landen versies verder verhogen. Met de ambitie om deze oplossing wereldwijd beschikbaar te stellen. Het aantal actieve Dynamics 365 Business Centrale resellers groeit spectaculair, die vandaag de dag tezamen al meer dan 100 verschillende landen bestrijken. Ook het innovatieve en uiterst gemotiveerde partner ecosysteem blijft nieuwe gecertificeerde apps aan AppSource toevoegen.

Het verder verbeterde onboarding proces in combinatie met het snel groeiende aantal gelokaliseerde versies, resellers en beschikbare apps belooft veel voor een verdere snelle groei in de nabije toekomst. Het is voor u zeker de moeite waard om Business Central als een serieuze optie voor uw nieuwe ERP-systeem te overwegen.