• 04-02-2021
  • door Xperit
  • | Artikel

Microsoft’s ambitie: Dynamics 365 Business Central het beste ERP-systeem voor MKB-bedrijven

Microsoft’s ambitie: Dynamics 365 Business Central het beste ERP-systeem voor MKB-bedrijven

Het duurde even voordat Microsoft het plaatje helder had met betrekking tot de ambities in de groeiende markt van ERP-oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven. Met de overstap naar de cloud en het tot stand komen van het Dynamics 365 platform heeft het bedrijf onlangs haar ambities opnieuw gedefinieerd. Eén van de uitkomsten is dat Microsoft van Dynamics 365 Business Central het beste ERP-systeem ter wereld voor MKB-bedrijven wil maken.       

Stukje Microsoft ERP-geschiedenis

Twintig jaar geleden stapte Microsoft in de markt voor ERP-oplossingen met de overname van het Amerikaanse Great Plains. Een jaar later volgde de overname van het Deense Navision Software. Deze acquisities creëerden een breed aanbod van 4 verschillende ERP-oplossingen, die echter qua functionaliteit deels overlapten. In de jaren die daarop volgden bleken Dynamics NAV (voor de MKB-markt) en Dynamics AX (voor de corporate accounts markt) het meest succesvol.

Stategie naar geïntegreerd ERP-platform

Omdat integratie voor zowel kleine als grote bedrijven de grootste IT-uitdaging is besloot Microsoft enkele jaren geleden om haar strategie te veranderen. Het bedrijf verplaatste haar focus van gekoppelde oplossingen naar een geïntegreerd platform. Een aanpak die alle individuele componenten uit het indrukwekkend brede scala van Microsoft’s software-oplossingen samenbrengt. Deze wijziging viel samen met de overgang naar de cloud. Daarbij koos Microsoft er voor om haar meest succesvolle on-premise ERP-oplossing voor MKB-bedrijven, Dynamics NAV (ook bekend als Navision), om te vormen tot het hart van haar intelligente cloud platform strategie voor dit marktsegment. Deze oplossing heet Dynamics 365 Business Central.

Toekomstplannen

Microsoft heeft onlangs duidelijke doelen voor de nabije toekomst gedefinieerd. Het bedrijf zet zich in om van Dynamics 365 Business Central "de beste ERP-oplossing ter wereld voor kleine en middelgrote bedrijven" te maken. Aldus Mike Morton, general manager D365 Business Central bij Microsoft tijdens de Directions conference eind 2020. Eén van de focusgebieden voor de ontwikkelafdeling is het stroomlijnen van de implementatie – in Microsoft-termen het zogenaamde 'onboarding proces'. Doel is om dit proces zowel eenvoudiger, sneller als goedkoper te maken. En dat zijn natuurlijk stuk voor stuk aspecten die bedrijven in het MKB-segment aanspreken.

Waar kiest u voor?

Microsoft is een sterke organisatie. Het bedrijf beschikt over het financiële vermogen en de R&D kracht om uitstekende software-oplossingen te ontwikkelen. Daarnaast heeft Microsoft zowel de  marketing resources als de internationale distributiekanalen om Business Central op grote schaal te kunnen vermarkten, verkopen en implementeren. Recente geschiedenis toont voldoende voorbeelden waar Microsoft succesvol is gebleken.

Kortom: MKB-bedrijven die modernisering van hun ERP-omgeving overwegen doen er verstandig  aan om Dynamics 365 Business Central als een serieuze optie te zien. Xperit als gecertificeerd Microsoft Business Central partner voor groothandels en productiebedrijven adviseert u graag hierin.