Blog: Basistraining Power BI

Geschreven door Renco Lubbers – 02-11-2017

Het begon als het Customer Interaction Program (CIP); een programma wat sinds kort in het leven is geroepen om onze dienstbaarheid richting onze klanten te vergroten. Op deze dag praten we onze klanten bij over de laatste trends en ontwikkelingen rondom Microsoft Dynamics NAV en over add-ons en toepassingen die wij als Xperit daarnaast ook nog leveren (klik hier voor een overzicht). Microsoft Power BI is een voorbeeld van één van de toepassingen die wij leveren.

Renco Lubbers

 

Tijdens deze eerste klantendag hebben we onze klanten onder andere een korte introductie gegeven over Power BI waarbij we hebben laten zien wat de mogelijkheden zijn met deze tool. Er bleek dermate veel interesse te zijn dat besloten is om een basistraining aan te bieden, zodat zij zelf op locatie aan de slag kunnen met het bouwen van hun eerste rapportages.

Algemeen

Zoals in mijn vorige blog reeds gezegd, is het analyseren van Big Data in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor organisaties. Inzicht in je data om met de organisatie de juiste koers te varen. Sleutelfiguren in organisaties zien de noodzaak hier ook vaak wel van in, maar weten niet altijd waar ze moeten beginnen of hoe een BI-tool werkt. Een basistraining Power BI, waarvan de desktop applicatie gratis te downloaden is, kan dan uitkomst bieden.

Trainer for a day

Een vrij druk programma stond vandaag op de agenda. Een connectie maken met een database, schrijven van DAX-formules, modelleren en visualiseren van data (de essentie van Power BI) en de Power BI cloud. Het uiteindelijke resultaat van de training zou er als volgt uit zien:

Datumfilter, tabel, treemap en een drietal meters – allen met betrekking tot de omzet op artikelen

Een training geven doe je vaak op basis van fictieve data, zo ook vandaag. De essentie van de training was namelijk vooral gericht op hoe werkt Power BI en hoe maak je een rapportage. Na deze training hadden de cursisten een goed beeld van de mogelijkheden van Power BI. Onderdeel van de training was ook om op een later moment op afstand ondersteuning te bieden bij het maken van een connectie op de eigen database. Dit was voor velen ook een trigger om de training bij te wonen, zodat zij direct aan de slag kunnen met het rapporteren op hun eigen data.

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze blog of heb je suggesties
rondom dit thema voor een volgende blog? Laat het weten!